Kategoriler
Ekonomi Gündem

Doğalgaz ve elektrik faturalarında ertelemeye gidiliyor!

Yaşanan ekonomik kriz günden güne kendini hissettirirken; koronavirüs salgının etkisiyle dükkanlara indirilen kepenkler büyük iş kayıplarına yol açtı. Vatandaş uğradığı maddi kaybın sonucunda yıkıma uğramış ve önümüzdeki ay kira, borç ve faturaları için endişe halindeydi. Bu anlamda açıklanan ekonomik destek paketinde vatandaşın isteği gözetilerek yeni gelişmelerin söz konusu olduğu görülüyor. Ekonomik krizin yol açacağı buhranın önünü kesmek isteyen hükümet gün itibariyle 3 ay boyunca ödemelerde erteleme kararlarına yenilerini ekledi.

Elektrik ve doğalgaz faturalarında son durum

Vatandaş birkaç gün evvel sesini duyurmak amacıyla faturalar üzerinde değişiklik talep etmişti. Bunun üzerine yapılan toplantılarda vatandaşı sevindirecek karar nihayet geldi.

3 Nisan Cuma sabahı açıklanan karara göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) faturalarda değişiklik uygulamasını başlattı. Buna göre koronavirüsle mücadele kapsamı genişletilerek elektrik ve doğalgaz faturalarında 3 ay süreli erteleme kararı verildi.

Önümüzdeki nisan, mayıs, haziran aylarında 3 ay süreyle sayaçlar okunmayacak ve abonelere geçmiş tüketim bedeline göre fatura gönderimi yapılacak.

Araç muayenelerinde son durum

Koronavirüs salgını vaka sayısını ve ölüm oranlarını hız kaybetmeden yükseltiyor. Ülke genelinde alınan tedbirlere her geçen gün yenisi eklenirken, tüm illeri kapsayacak şekilde yol üzerinde polis kontrol noktaları uygulamaya sokuldu. Buna göre yol boyunca belirli bölgelerde ateş ölçümü yapan polisler, vakaları önceden tespit etmeye çalışacak. Vücut ateşi normal seviyenin üstünde seyreden kişilerin sağlık kontrolüne götürülmesi kararlaştırıldı.

Tüm bunlara rağmen dünyada iç karışıklığı meydana getiren salgın hastalık önceden var olan çoğu uygulamayı da yavaşlattı. Bunlar arasında araç muayene tarihleri sokağa çıkma yasağına uyan büyük kesimi göz önünde bulundurarak; sonrasında yaşanacak yığılmalara karşı değiştirilmesine karar verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe ilişkin, muayene süresi gelen araçların üç ay içinde gerçekleştiremediği vakit bu süreden sonra 45 gün daha ek süre hizmeti getirildi.

Koronavirüs kitleleri etkilemeye devam ediyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği yeni tip koronavirüs gelişmiş Avrupa ülkeleri üzerinde de büyük kayıplara yol açıyor. Bu süreçte sağlık sektöründe gelişen gerilemelere ilişkin ayrıca birçok sektör dipleri görmekte. Ülke başkanları ve hükümet tarafından alınacak tedbirler mücadeleyi iyi ya da kötü yönetmeyi sağlayacak.