Kategoriler
Kentsel Dönüşüm Toki Haberleri

Doğankent Afet Konutları projesinde teslimler yaklaşıyor

Giresun’da geçtiğimiz yılda yaşanan sel de Dereli ile birlikte en çok tehlike giren ilçelerden biri de doğakenttir. Bunun nedenini afet sadeler için başlatılan bu 156 konut ve 70 dükkân inşaatında sona yaklaşılmıştır. Doğankent Afet Konutları yapımı bu süreçte başlanmış ve yapımı yakın bir zamanda bitmesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda yapılan çalışmalar ile ilgili Doğakent Kaymakamı Tuncay Karataş bir açıklama yapmıştır. Ayrıca şu aşamaya kadar bu afet konutlarının yüzde 65’inin tamamlandığı 22 Ağustos tarihinde de hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Afetzedeler İçin Yapılan Yeni Konutlar

İHA’da yer alan bir habere göre Tuncay Karataş bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada 22 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel afeti ilçede büyük hasarlar meydana getirmiştir. Aynı zamanda birçok bina ve işyeri hasar görmüştür. Selde zarar gören hasarlı binaların yanı sıra fiziki ömrünü tamamlamış binalar ve tespit edilmiştir. Aynı zamanda bu tespite göre de bir kentsel dönüşüm çalışması başlatılmıştır.

Doğankent Afet Konutları projesinde sona yaklaşıldı

Doğakent Afet ve Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan binaların yüzde 60 – 65 civarında fiziki olarak tamamlandığı söylenmiştir. 22 ağustosa kadar da hak sahiplerine teslim edilecektir. Cumhurbaşkanlığımızın önderliği ile bakanlarımızın ve valimizin koordinesi ile yapım sürecektir. Ayrıca yerel paydaşların katılımı ile birlikte içerisinde çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir. En yakın zamanda sona erdirilmeye çalışılacaktır. Aynı zamanda en yakın zamanda konutlar teslim edilecektir. Teslim tarihi ise 22 Ağustos olarak belirlenmiştir.

Doğankent Afet Konutları Projesi Hak Sahipleri İle Kavuşuyor

Afet ve Kentsel Dönüşüm binalarının yapımı hızla sürerken önceliğin hak sahipleri olduğunu Kaymakam Karataş belirtmiştir. Ayrıca hasarlı binalar yıkılırken ve Kentsel Dönüşüm kapsamında daire olarak hak sahibi olanların yanı sıra maddi olarak karşılığını alanlarda bu projede olmuştur. Bu nedenle bu konutlar sahipleri ile buluşurken önceliğin hak sahibi olmasına önem gösterilecek ve buna göre çalışmaların devam edeceği de belirtilmiştir.

Bu proje kapsamında Doğakent’te yapılan afet konutları en yakın zamanda sahiplerini kavuşacaktır. Ayrıca detaylı bilgi için güncel olarak haberleri takip edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version