Kategoriler
Emlak Haberleri

Doğru konut seçiminde 3 önemli nokta

İnsanların yaşamları boyunca yaptıkları en büyük ve önemli yatırımlardan biri de konut satın almaktır. Konut alımları, içerisinde yaşamların geçirilmesi ile geleceğe yatırım yapmak amaçlı yapılmaktadır. Bu sebeple konut satın almada hataya düşmemek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Mimar Osman Dağ, konut almak isteyenlere doğru konut seçiminde yapmaları gereken önerileri belirtmiştir.

İnsanların konut almak için ilk etapta bütçelerini, istek ve ihtiyaçlarını belirlemeleri gerekmektedir. Bunun ardından doğru konut tercihini yapmak için dikkat edilmesi gereken 3 noktayı Mimar Osman Dağ açıklamıştır.

Kat planları iyi araştırılmalı

Konut almadan evvel mimari projesi çizilen ve onaylanan her bir katın tüm bilgilerinin bulunduğu kat planları iyi araştırılmalıdır. Kat planlarında ilgili taşınmazın her katının kullanım alanları, amaçları, odaları, konumu, niteliği bununla birlikte her katta bulunan bağımsız bölümlerin kat mülkiyetine esas numaraları bulunmaktadır. Satın alınmak istenen konuta dair tüm bilgiler bu planda bulunmaktadır. Ayrıca yeni bir konut almadan önce mutlaka kat planları sorulmalıdır.

Doğru konut seçiminde doğru lokasyon önemli

Konut yatırımı yapmak, bireylerin ve ailelerin bugünkü ihtiyaçlarıyla beraber gelecekte doğabilecek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmalıdır. Bu nedenle lokasyon oldukça önemlidir. Hastane, okullar, iş merkezleri, alışveriş yerleri gibi alanlara yakınlık kullanıcıların sağlık ve refahı için önemlidir. Özellikle büyük şehirlerde yolda geçirilen zamanın kısalması ve insanların kendilerine, ailelerine ayırdıkları sürenin artması sağlanmalıdır. Bunun için doğru lokasyonlu konutlara yönelmek yaşam kalitesini arttırmaktadır.

İnşaatı yapan firmanın referansları çok önemli

Maddi ve manevi büyük yatırım aracı olan konut alımında inşaatı yapan firmanın güvenilirliği oldukça önemlidir. İstenilen konut alınmadan önce mutlaka ilgili inşaat firmasının daha önce yaptığı işleri araştırılmalıdır. Bunun yanı sıra kalitesi, referansları, projeleri zamanında teslim edip etmediği araştırılmalıdır. Mimar Osman Dağ, önemli kararlardan biri olan konut seçiminin dikkatli yapılmaması durumunda kötü sonuçlar elde edilebileceğini belirtmiştir. Ayrıca kişilerin araştırmalarını çok iyi yapmaları gerektiğinin altını çizmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…