Kategoriler
SonDakika

Dolar 7.95 TL’nin altında kalabilir… 20 Ekim döviz kurları

Lira karşısındaki dolar ve avro, değer kaybetti. Lira karşısındaki Amerikan doları, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışına oranla yüzde 0,64 düşüş gösterdi. Avro kurundaki düşüş ise yüzde 0,28 oldu. ABD doları, dünkü kapanışta 7 lira 88 kuruşta işlem gördü. Euro kuru da 9 lira 27 kuruşta bulundu.

Ziraat Yatırım, lira karşısındaki Amerikan dolarında bu sabah hafif tepki yükselişinin görüldüğünü ancak bu yükselişin TCMB’nin toplantısından önce sınırlı kalabileceğini kaydetti.

Uzmanlar, TL varlıkların TCMB’nin politikalarına ilişkin beklentileri sayesinde pozitif ayrıştığını belirtti. Analistler, öte yandan, ABD’dek mali teşvik paketinin yanı sıra gündem maddelerinin risk iştahını düşürdüğünü ve dolar endeksini zayıflattığını kaydetti.

Serbest piyasanın ilk saatlerinde 7 lira 87 kuruşa kadar inen lira karşısındaki ABD doları, bugün, 7 lira 90 kuruşa kadar çıktı. Önceki kapanışının yüzde 0.22 üstünde hareket eden Amerikan doları, 7 lira 89 kuruşta bulunuyor.

Öte yandan yüzde 0.52 yükselen lira karşısında avro kuru, 9 lira 26 kuruş ile 9 lira 32 kuruş bandında işlem gördükten sonra 9 lira 32 kuruş satış fiyatında yer alıyor. Serbest piyasa içerisinde en düşük 10 lira 19 kuruş ile 10 lira 24 kuruş bandında hareket eden İngiliz sterlini ise günün en yüksek seviyelerinde yer alıyor. Pound kuru, önceki kapanışının yüzde 0.38 üstünde, 10 lira 24 kuruşta bulunuyor.

Dolar/TL 7.95’in altında kalabilir

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, ABD’deki teşvik paketine yönelik haber akışının piyasalarda dalgalanmaya yol açtığını belirtti.

Avrupa’da artan Kovid-19 vakalarına yönelik de endişelerin sürdüğünü dile getiren Ziraat Yatırım, “ABD’de Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin ek teşvik paketi konusunda aralarındaki görüş ayrılıklarını azalttıklarının gözlenmesine karşın artan koronavirüs vaka sayıları risk alma iştahını azaltıyor. Bu sabah ABD vadelileri alıcılı seyretseler de Avrupa’da borsalar satıcılı. Paritelerde tarafında ise sakin bir görüntü var. Yurtiçi tarafa bakıldığında, perşembe günkü TCMB toplantısı öncesinde parasal normalleşme hikayesiyle TL varlıklar dün pozitif ayrıştı.” ifadelerini kullandı.

Ziraat Yatırım, 7 lira 95 kuruş ile 7 lira 96 kuruşun dolarda direnç bölgesi olduğunu, USDTRY paritesindeki 7,8750 seviyesi ile 7,84 seviyesinin destekler olduğunu kaydetti. Ziraat Yatırım, paritenin TCMB toplantısına kadar 7.95-7.96 seviyesinin altında kalabileceğini belirtti.