Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar bir ayın en düşük seviyesini gördü… 22 Kasım döviz kurları

Döviz kurları bugün sabah saatlerinde de yatay bir izliyor.

Dolar kuru dünkü kapanışta 4 Ekim’den beri görmediği düşük seviyeyi gördü. Dolar/TL 21 Kasım’da 5,6825 seviyesine gerileyerek 5,70 seviyesinin hemen altında günü kapattı. Euro ve sterlin ise piyasaları aynı seviyelerde takip ediyor.

Lira karşısındaki dolarda 5,70 seviyesinin altında kapanışlar olması durumunda 5,65 seviyesinin destek konumu olarak gündeme geleceğini bildiren analistler, olası yükselişlerde ise 5,7550 seviyesinin direnç konumu olarak belirlenebileceğini kaydetti.

Döviz Kurları… 22 Kasım Cuma

Bugün, sabah saatlerinde dolar kaç TL hangi seviyelerde bulunuyor? Dolar kuruyla beraber Euro ve sterlin hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 11.34’ten itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,70 lira, euro 6,31 lira, sterlin 7,36 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlerden gelebilecek haberler piyasalar açısından büyük önem taşıyor. ABD’nin başlattığı ve karşılıklı ticaret yaptırımlarıyla alevlenen ticari gerilimler yatırımcıları güvenli liman aramaya yönlendiriyor. ABD ile Çin arasında görüşmeleri küresel risk iştahını artırıp dolar ve altın fiyatlarını aşağı yönlü bastırsa da devamında sonuca henüz varılmamış olması, ABD’den gelen olumsuz adımlar küresel piyasalardaki risk iştahını azaltıyor.

ABD’de Hong Konglu yöneticilere yaptırım yapılabilmesini öngören yasa tasarısı kabul edildi. Çin iç işlerine karışılmasına tepki olarak bu karara karşılık vereceklerini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çin ile bir anlaşmaya varılmazsa gümrük tarifelerine bir yenisi daha eklenebileceğini belirtti.

Analistler ABD’nin Çin ve Hong Kong konularındaki açıklamaları, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması ve AMB tutanaklarının piyasaların yönünü etkileyebileceğini aktardı.

Analistler, öte yandan, Almanya’nın üçüncü çeyrek döneme ilişkin büyüme verileri ile ABD ve Avrupa’da imalat sanayi PMI verileri takip edileceğini bildirdi.