Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar düşebilir… 5 Mart döviz kurları

Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinin ardından lirada hareketlilik yaşanabileceği belirtildi.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi kararının ardından gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kazandığını, bu birimler içerisinde en iyi performansın lirada görüldüğünü kaydetti.

Uzmanlar, bugün Moskova’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinin piyasalar tarafından takip edileceğini belirtti. Analistlere göre, bu görüşme sonrasında lira varlıkları olumlu seyir izleyebilir. Ancak bu görüşe rağmen Alan Yatırım, piyasalardaki temkinli duruşun sürdüğünü kaydetti. Öte yandan Alan Yatırım avro kurunun küresel çapta değer kaybettiğini aktarırken Yapı Kredi YatırımDolar-TL düşerken Eur-TL düşmüyor. Çünkü Eur değerleniyor.” açıklamasında bulundu. Alan Yatırım, bugünkü notunda, “TL, euro karşısındaki kayıplarını telafi etme çabası içerisinde. Dün 6.75 seviyelerine kadar gerileyen kur sabah saatlerinde yatay seyrediyor.” ifadelerini kullandı.

Ziraat FX, bugünkü notunda “Fed’in acil faizi indiriminin ardından dolarda küresel çapta tepki yükselişleri sınırlı kalmaya devam ederken, piyasa ve ekonomiye yönelik destek adımları da gelmeye devam ediyor. Fed’in acil faiz indirimin ardından ABD Kongresi salgın ile mücadele kapsamında ciddi bir harcama paketi açıkladı. Merkez Bankaları ve uluslararası kurumlardan da virüsün olumsuz etkisine karşı sinyaller ve adımlar geliyor. Bu gelişmeler de risk iştahının şimdilik olumlu kalmasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Dolar kaç TL? 5 Mart döviz kurları

Lira karşısındaki dolar kuru, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışına göre yüzde 0,41 oranında değer kaybetti. Alan Yatırım, kur hakkında “Teknik olarak dolar, Türk lirası karşısında orta vadeli 6.0871’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırarken kısa vadeli düşüş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.1100 ve 6.1400’de, destek seviyeleri ise 6.0700 ve 6.0400’de bulunmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

Avro/TL paritesi ise önceki kapanışına göre 4 Mart’taki kapanışında yüzde 0,80 oranında azaldı. Parite “Teknik olarak euro, Türk lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi sürmekle birlikte kısa vadeli 6.8012’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırdı. Bununla beraber EURTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.7800 ve 6.8200’de, destek seviyeleri ise 6.7400 ve 6.7000’de bulunmaktadır.”

Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre 14.20’de serbest piyasa Amerikan dolarının alış fiyatı 6,0807 lira, satış fiyatı 6,0829 lira. Avro kurunun alış fiyatı 6,7935 lirayken satış fiyatı 6,7958 lira. Sterlin kuru ise 7,854 liradan alınıyor, 7,86 liradan satılıyor.