Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar düşüşte… 24 Eylül döviz kurları

Döviz kurları arasında lira, bugün, pozitif bir seyir izliyor.

Eylül ayı içerisinde genel olarak 5,70 lira seviyesinin üstünde seyrini sürdüren lira karşısındaki dolar, 23 Eylül’de 5.71 seviyesi ile 5.74 seviyesi bandında seyretti. Dolar/TL bu sabah saatlerinde 5,71 seviyelerinde izlerken ABD ile Türkiye ilişkilerine dair gelen haberlerle, 5,70 seviyesinin altına indi.

Bugün en yüksek 5.7221 seviyesini gören lira karşısındaki dolar, en düşük 5.6803 seviyesini görerek 5,68 seviyesine dengelendi.

Bu sabah gelişen ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kazanan para birimi ise TL oldu.

Analistler, lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,70 seviyesinin kapanışın görülmesi durumunda dolar/TL’deki düşüşün devam edeceğini ifade etti.

Bloomberg HT’ye konuşan Info Yatırım Analisti Yunus Şahin ise Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerden gelen olumlu haber akışının lira karşısındaki dolar 5.65 seviyelerine kadar inebileceğini belirtti.

Dolar kaç TL? 24 Eylül Döviz kurları

Olumlu gelişmelerin izlendiği bugünde Dolar kaç TLEuro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 14.15’ten itibaren

Dolar 5,68 lira, euro 6.25 lira, sterlin ise 7.08 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Dolardaki düşüş devam edebilir

Uzmanlar, Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulunda yapacağı konuşma için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikili görüşmelerin ve yapacağı konuşmanın piyasaların odağında olduğunu söyleyerek ABD ile Türkiye ilişkilerde gözlenen pozitif gelişmelerin ve ticari savaş endişelerinin azalması ile lira varlıklarının bugün olumlu bir gelişme izleyebileceğini kaydetti.

Yurt içinde sektörel güven endeksleri, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım verilerinin inceleneceğini aktaran uzmanlar yurt dışında ise Almanya’da Ifo endeksleri, ABD’de konut fiyat endeksi, Richmond Fed imalat endeksi ve tüketici güven endeksi verilerinin seyredileceğini kaydetti.

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefi ile ABD’den Türkiye’ye F-35 ve patriot sistemlerini içeren yeni bir ticari paket sunulması bekleniyor.