Kategoriler
Gündem SonDakika

Dolar endeksi güç kazanamadı ons altın yükseldi… 17 Eylül piyasa yorumları

Ons altın, yatay seyir izliyor. Gram altın ise orta ve kısa vadeli yükseliş trendinin içerisinde bulunuyor.

Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, FED toplantısının ardından değer kazanan dolar endeksinde gerilemenin görüldüğünü, bununla birlikte ons altın ve EURUSD paritesinde yükselişin kaydedildiğini belirtti.

Stratejist Balcı, bugünkü bülteninde “Dolar Endeksi’nde (DXY) tepki alım denemeleri güç kazanamadı ve gerileme görüldü. Bu durum altın fiyatları (ons/dolar) ve Euro/Dolar paritesine yükseliş olarak yansıdı.” açıklamalarında bulundu.

Ziraat Yatırım ise “ABD borsalarındaki satışların şu aşamada genele yayılmamasıyla değerli maden de yükseliş eğiliminde.” dedi.

Ons altın fiyatında yatay seyir

Analistler, altının ons fiyatında yatay seyir görüldüğünü kaydederken ons değerindeki yatay seyrin yanı sıra dolar/TL’deki yükselişle gram altın fiyatının denge bulduğunu kaydeden Alan Yatırım, ” Ons altındaki yükselişin desteğiyle gram altının yukarı yönlü hareketini sürdürmesi beklenebilir.” dedi.

Alan Yatırım, bugünkü notunda, teknik açıdan gram altın fiyatında orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu yineledi.

Ons fiyatı bin 969 doları zorlayabilir

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de ons değerindeki yakın desteğin bin 943 dolarda olduğu, hareketlerin bu desteğin üzerinde kalarak yaklaşık bin 969 dolardaki direncinin zorlanabileceğini kaydetti.

Ziraat, bin 943 dolarda olan desteğinin aşağısına yönelik olası düşüşlerde ise ons fiyatında bin 933 dolara doğru inişin görülebileceğini bildirdi.

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 11.18’den itibaren ons altın, önceki kapanışının yüzde 0,52 üstünde. Gram altın fiyatındaki değer kazancı da yüzde 0,7 oranında. Çeyrek altın değeri ise yüzde 0,68 kazançlı. Altının ons fiyatı aynı dakikadan itibaren bin 954 dolardan işlem görüyor.

Gram da 474 lira satış fiyatında bulunuyor. Serbest piyasadaki çeyrek fiyatı, 779 lirada. Cumhuriyet altını 3 bin 173 liradan fiyatlanıyor. Tam altın ise 3 bin 85 lira satış fiyatında bulunuyor.