Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç lira? 29 Ekim döviz kurları

TCMB’nin faiz indirimi kararından önce olumlu yönden muadillerinden ayrılın TL varlıklar, kararın ardından yeniden değer kaybetti. TCMB’nin Para Politika Kurulundan faiz yükseltme adımı beklenirken Kurul, repo ihale faizinde değişikliğe gitmedi.

Ayrıca, ABD’den beklenen teşvik paketinin çıkmayacağına yönelik endişeler, küresel piyasalardaki risk iştahını azaltan unsur olurken bu süreçte dolar endeksi de güç kazanıyor. Artışa geçen koronavirüs vakaları da risk iştahını azaltıyor.

Yeni Tip Koronavirüs salgınına ilişkin yeni vaka sayılarının belirgin bir şekilde artması, ABD’deki teşvik paketine ilişkin gelişmeler; Türkiye’de tarafında ekonomi politikaları ve jeopolitik riskler, Türk lirasına değer kaybettiren unsurları oluşturuyor.

Son zamanlarda en fazla değer kaybeden birim, Türk lirası olurken hâliyle lira, gelişen diğer ülkelerin para birimlerinden eksi yönden ayrışıyor. Lira karşısındaki kurlarsa zirvedeki konumunu sürdürüyor. Lira karşısındaki döviz kurları hangi seviyelerde bulunuyor? Dolar kaç Türk lirası, avro ne kadar? İngiliz sterlini hangi seviyelerden işlem görüyor?

Dolar kaç TL? 

Saat 15.44’ten itibaren lira karşısındaki Amerikan doları, önceki kapanışının yüzde 0,71 üstünde. Avro kurundaki kazanç, dünkü kapanışa göre yüzde 0,9 oranında. İngiliz sterliniyse yüzde 0,42 artıda. ABD doları, gün içerisinde en düşük 8 lira 22 kuruştan işlem gördü. Amerikan doları, serbest piyasadaki işlem gününde, şu dakikaya kadar 8 lira 33 kuruş civarına çıktı.

Doların satış fiyatı, 8 lira 31 kuruşta bulunuyor.

Euro kaç TL?

Gün içerisinde en düşük 9 lira 65 kuruşu gören avro kuru, saat 15.44’e kadar 9 lira 78 kuruşa kadar çıktı. Avro kuru, serbest piyasada, 9 lira 74 kuruştaki satış fiyatında yer alıyor.

Pound kaç TL?

İngiliz sterlini, gün içerisinde 10 lira 72 kuruş seviyesine kadar indi. Sterlin, şu dakikaya kadar 10 lira 84 kuruş civarına yükseldi. Pound kuru, 10 lira 77 kuruştaki satış fiyatında işlem görüyor.

Altın fiyatları düşerken onstaki gerileme bugün de sürdü