Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 10 Ocak döviz kurları

Dolar ve avro kurları, kapanışın biraz üstünde seyrediyor.

Dolar kuru bugün ABD’de açıklanacak olan ABD istihdam verisine ilişkin spekülasyonlardan dolayı sınırlı yükseliş yaşadı. Verinin tahminlerden yüksek olacağına dair konu gündeme gelmesiyle kurda kasımdan bu yana görülen en güçlü haftalık kazanca dönüştü.

Önceki kapanışta 5.8688 lirayı gören dolar kuru, 5,89 liraya kadar yükseldikten sonra yönünü tekrar düşüşe çevirdi. Dünkü kapanışta yüzde 0,78 oranında değer kaybeden dolar/TL bugüne de düşüşle başladı. Dünkü kapanış saatinde 6.5234 liradan işlem gören avro kuru bugün 6,54 lirayı gördükten sonra tekrar kapanış seviyelerine döndü.

Dolar kurunda 5,85 lira ile 5,86 lira seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtilirken 5,91 lira ile 5,89 lira seviyeleri direnç konumu olarak hesaplandı. Avro kurunda 6,51 lira ile 6,50 lira seviyelerinin destek konumu, 6,54 lira ile 6,55 lira seviyeleri ise direnç konumu olduğu kaydedildi. Kapanışta 7.6741 liradan işlem göre sterlin/TL 7,70 liraya yükseldikten sonra düşüşe geçti.

Sterlin kurunda 7,66 lira ile 7,64 lira seviyeleri destek konumu, 7,69 lira ile 7,72 lira seviyeleri ise direnç konumu olarak açıklandı.

Dolar kaç TL? 10 Ocak Cuma

Dolar kaç TL? Avro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 14.14’ten itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle:

Dünden itibaren düşüşe geçen dolar 5,87 lira, euro 6,52 lira, sterlin 7,68 lira seviyelerinden işlem görüyor.

TL varlıkları değer kazandı

Analistler lira varlıklar üzerinde değer kazancı olduğunu belirtiliyor. Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasının piyasalarda olumlu etki yarattığını bildirdi.

“Gelişen ülke para birimlerinde de, dolar endeksindeki yükseliş eğilimine rağmen pozitif bir seyir söz konusuydu” diyen Tacirler Yatırım’ın Araştırma Yönetmeni Ekin Akbaş, liranın gelişen ülkelerin para birimleri arasında en iyi performans sergileyen birim olduğunu kaydetti.

Libya merkezli risklerin azalmasıyla beraber Türk varlıkların değer kazandığını bildiren Ahlatcı Yatırım ise “Dünya Bankası Ekonomik Kalkınma Görünümü Yöneticisi Franziska Ohnsorge, Türkiye ekonomisinin yeniden büyümesini artırarak 2020 yılında yüzde 3,0 seviyesine ulaşmasının beklendiği değerlendirmesinde bulunmasının sınırlı etkileri ile birlikte gün sonunda kurun kayıplarını ikinci gününde de sürdürdüğü görüldü.” açıklamalarında bulundu.