Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 16 Ocak döviz kurları

Yapı Kredi Yatırım, Rusya ile anlaşılan S-400 füzesinden dolayı ABD ile ilişkilerin, Libya ve Suriye konularının döviz kurları açısından önem taşıdığını belirtti. ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarda sert uygulamalardan kaçınacağına dair iddiaların dolandığını belirten Yapı Kredi Yatırım, bu durumun piyasalardaki endişeleri azalttığını kaydetti.

Jeopolitik risklerin azalma eğiliminde olduğunu bildiren Yapı Kredi, ” 2019 yılı 11,84% enflasyon ile tamamlandı. TCMB politika faizi 12% seviyesinde. Dolayısıyla reel faiz 0 civarına inmiş durumda. PPK’da 75 baz puan faiz indirimi yapılacağı beklentisi söz konusu. Bu halde reel faiz eksiye dönmüş olacak. TL buradan sınırlı zayıflık hissedebilir.” açıklamalarında bulundu.

Merkez bankalarının güvercin pozisyonunda olduğunu aktaran Yapı Kredi Yatırım, bu durumun, lira dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine olumlu yönde yansıdığını kaydetti.  Yapı Kredi Yatırım, dolar/TL paritesinde 5,89 seviyesi ile 5,938 seviyesinin direnç konumunda, 5,864 seviyesi ile 5,844 seviyesinin destek konumunda olduğunu bildirdi.

Yapı Kredi Yatırım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politika Kurulunun (PPK) faiz indirimi kararının piyasaları hareketlendirebileceğini belirtti. Sabah saatlerinde avro kurunun 6,554 civarında işlem gördüğünü belirten Yapı Kredi Yatırım, euro/TL paritesinde 6,554 seviyesi ile 6,576 seviyesinin direnç konumunda, 6,515 seviyesi ile 6,486 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti. Yapı Kredi, avro kurunun 6,554 liranın altında kalması durumunda, liranın güçlenebileceğini kaydederek bugün kurlarda yatay bir seyir beklediklerini açıkladı.

ALB Forex ise bugünkü notunda, saat 14.00’te PPK’nın faiz indirimi kararının takip edileceğini belirterek “TL varlıklarda, devam etmekte olan jeopolitik ve siyasi riskler de piyasaların dikkatinde olacak. Gün içinde açıklanacak ABD verileri de kurdaki oynaklıklar açısından takip edilecek.” ifadelerini kullandı.

Dolar kaç TL? 16 Ocak Perşembe

Dolar kaç TL? Avro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 11.41’den itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle:

Dolar 5,88 lira, euro 6,57 lira, sterlin 7,69 lira seviyelerinden işlem görüyor.