Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 18 Kasım döviz kurları

Yeni haftanın ilk gününde dolar kaç TL?

Döviz kurları yeni haftaya yatay bir seyirle başladı. Ay boyunca 5.68 lira ile 5.79 lira arasında seyreden dolar kuru, geçtiğimiz haftayı yüzde 0,16 oranındaki düşüşle 5,7433 liradan kapattı. 

Haftanın ilk gününe yukarı yönlü hareketle 5,75 seviyelerinde başlayan dolar/TL, hafif düşüş göstererek saat 10.00 sıralarında 5,74 seviyelerinde bulunuyor.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,73 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, direnç konumu olarak 5,78 seviyesinin izlendiğini kaydetti.

Dolar kaç TL? 18 Kasım Pazartesi

Döviz kurları haftanın son gününün yanı sıra yeni haftanın ilk gününe de yatay bir seyirle başlarken dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Euro ve sterlin sabah saatlerinde hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 10.27’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,73 lira, euro 6,35 lira, sterlin 7,43 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

Geçtiğimiz hafta küresel çapta dolar kuruna olan talebin artmasıyla dolar kuru 5,79 seviyelerine kadar yükseldi ancak ABD ile Türkiye hükûmetlerinin anlaşmaya varması sonucu kur, yeniden düştü. Washington’daki görüşmelerde diplomatik ve ticari açıdan olumlu hava hâkimdi ama bazı konuların netlik kazanmamasının kurdaki düşüşü sınırlı tuttuğu belirtildi. 

Türkiye piyasalarında bugün TÜİK’in açıklayacağı konut satış istatistiklerini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açıklayacağı eylül ayına ilişkin konut fiyat endeksini ve eylül ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini izleyecek.

Öte yandan Suriye’ye ilişkin operasyonlar konusunda Türkiye’nin ABD ve Rusya ile anlaşmalarına yönelik gelişmeler de piyasalar açısından önem taşıyor.

Piyasalar TCMB’nin aralık ayında yapacağı toplantısından faiz indirimi bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı konuşmada faizlerin daha da ineceğini belirtti. Daha fazla faiz indirimi yapmayacağı belirtilen TCMB’nin başkanı Murat Uysal görevinden alınmıştı.

Erdoğan bunun yanı sıra enflasyon rakamının 2020 yılında tek haneye ineceğini kaydetti.