Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 22 Ekim döviz kurları

Haftaya yükselişle döviz kurları, dünkü kapanışla aynı seviyelerde izliyor. Bugüne 5,85 liranın üzerinde başlayan dolar kuru, aşağı yönde hareket ederek saat 10.53 itibariyle 5,84 lira seviyesinde işlem görmeye başladı. Euro/TL şu saatlerde 6,51 liradan, sterlin/TL ise aynı saatlerde 7,56 liradan işlem görüyor.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,78 seviyesinin önemli destek konumunda olacağını söyleyen analistler, 5,90 seviyesinin ise direnç durumunda izleneceğini belirtti.

Dolar kaç TL? 22 Ekim Salı

Bulunduğumuz haftanın ikinci gününde dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.16’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,84 lira, euro 6,51 lira, sterlin ise 7,57 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Harekâta verilen ara bugün dolacak

Geçtiğimiz iki haftada, Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin gelişmelerle birlikte dolar kuru sert bir şekilde yükseldi. Geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru Türkiye’nin ABD ile operasyona ilişkin anlaşmaya varılmasının ardından dolar/TL tekrar geriledi. ABD ile Türkiye arasındaki mutabakat, Suriye’ye yönelik operasyonlara 120 saat ara verilmesini içeriyordu.

O süre ise bugün dolacak. Uzmanlardan gelen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugünkü görüşmesinden gelen haberler, piyasaların yönü üzerinde etkili olacak. Böylece, Suriye’ye yönelik operasyon hakkındaki güncel gelişmeler, döviz kurları üzerinde etkili olmaya devam edecek.

Öte yandan, piyasaların gündeminde bu hafta, perşembe günü gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) alacağı repo faizi kararı piyasalar tarafından takip edilecek. Ekonomistler ise TCMB’nin toplantısında 100 baz puanlık faiz indirimi yapılacağı beklentisinde bulunuyor. PPK’nin alacağı faiz indirimi kararı, vatandaşların kullanacağı kredinin faiz oranını belirleyecek.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge ise “4 Ekim’de en az 100 baz puan hatta 200 baz puana kadar bir indirim çok sürpriz olmaz.” diye konuştu.