Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 24 Ekim döviz kurları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz indirimi kararından önce dolar kaç TL seviyelerinde dolaşıyor? Dün 5,72 seviyelerine kadar düşen dolar/TL bugün saat 10.45 sıralarında 5,73 seviyelerinde takip ediyor. ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarının kalktığının açıklamasının ardından 23 Ekim’de dolar/TL, 7 Ekim’den beri en düşük seviyesine geldi. Aynı gün 6.36 seviyesi ile 646 seviyesi arasında dalgalanan euro/TL ise bugün saat 10.55 sıralarında 6,40 seviyelerinde bulunuyor.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,72 seviyesinin ve 5,65 seviyesinde destek konumunda olduğunu bildiren uzmanlar, direnç konumu olarak 5,80 seviyesinin takip edileceğini belirtti.

Merkez Bankasının 425 ve 325 baz puanlık iki faiz indiriminin ardından bugün de 200 baz puana kadar ulaşan bir faiz indirimi beklentisiyle ilişkin fiyatlamalar, lirayı baskılayan bir unsur olmaya devam ediyor.

Dolar kaç TL? 24 Ekim Perşembe

ABD yaptırımlarını geri çekti. Bugün ise TCMB’nin faiz indirimi kararı bekleniyor.

PPK’nin kararından önce dolar kaç TL oldu? Dolar kuruyla beraber Euro ve sterlin hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.42’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,74 lira, euro 6,40 lira, sterlin ise 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor.

TCMB’nin faiz indirimi kararı bekleniyor

TCMB’nin faiz indirimi kararının yanı sıra karar metnindeki açıklamalar lira varlıklar üzerinde etkiye sahip olacak.

İç piyasalar bugün toplanacak olan PPK’nin toplantısına odaklanacak. Saat 14.00’te açıklanacak faiz indirimi kararı kurlar üzerinde etki yaratacak. TCMB’nin toplantısından faiz indirimi kararı çıkılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Tahminler 100 baz puanlık indirime yoğunlaşsa da kur sabit gelirse 150 baz puanlık bir indirimin de gelebileceği tahminler arasında yer alıyor. Piyasalar 250 baz puanlık indirime kadar tahmin yürütüyor.

Diğer bir taraftan gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin tamamında Brexit süreci endişesi ile sert satış baskısı yaşanırken lirada benzer para birimlerinden açık ara pozitif ayrışıyor.