Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 28 Ocak döviz kurları

Çin’den yayılan koronavirüsün küresel piyasalardaki risk iştahını azaltan unsurlardan biri olduğu belirtiliyor. Öte yandan Orta Doğu’daki jeopolitik risklere dair gelişmeler takip ediliyor.

Avro kuru, dünkü kapanışta yüzde 0,02 oranında değer kaybetti. Dolar ise lira karşısında yüzde 0,04 oranında değer kazandı. Alan Yatırım, euro ve dolar kurlarının teknik açıdan orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendini sürdürdüğünü açıkladı.

Lira karşısındaki dolar, haftanın ilk gününü 5.9442 liradan; avro/TL ise 6.5504 liradan kapattı. Dolar/TL’de 5,93 ile 5,92 seviyeleri destek, 5,95 ile 5,96 seviyeleri direnç noktaları olarak takip ediliyor. Euro/TL’de 6.53 ile 6.52 seviyeleri destek konumları, 6.56 ile 6,57 seviyeleri direnç noktaları olarak izleniyor.

Dolar kaç TL

Dolar kaç TLAvro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 12.20’den itibaren döviz kurları şöyle:

Dolar 5,94 lira, avro 6,55 lira, sterlin 7,74 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların kur yorumları

ALB Forex, dolar kurunun güç sağlamasına karşın petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketin, dün, lira varlıklarının değer kazanmasını sağladığını belirtti. Deniz Yatırım, bugünkü notunda, dolar/TL paritesinin dar bantta seyrettiğini kaydetti.

Analistler, Çin’den yayıldığı belirtilen koronavirüsün salgına dönüşmesinin piyasalardaki tedirginliğini artırdığını belirtti. Virüsün küresel büyüme beklentilerini kesintiye uğratmasından endişelenildiğini kaydeden Yapı Kredi Yatırım, günlük notunda “Ayrıca artan jeopolitik risklerin de etkisi ile piyasalarda risk iştahında azalma etkileri görülmeye başlandı. Bu sebep ile de USD’ye sınırlı talep söz konusu. Dolar endeksi 97,92 seviyesine yükselmiş durumda. Ocak ayı başında 96,50-97,00 civarında idi.” açıklamalarında bulundu.

Merkez Bankasının Para Politika Kurulunun (PPK) aldığı faiz indirimi kararını hatırlatan Yapı Kredi Yatırım, PPK kararıyla beraber reel faizin eksiye döndüğünü kaydetti. Negatif reel faiz seviyesine inilmesinin lirayı bir miktar korunaksız bırakabileceğine değinen Yapı Kredi Yatırım, “Global büyük resimde merkez bankalarının güvercin pozisyonda olmalarının gelişmekte olan ülke para birimleri ve aynı zamanda TL için de ‘olumlu’ olduğunu söyleyebiliriz.” ifadesini kullandı.

Çin’de görülen koronavirüs salgınının durdurulamaması sebebiyle piyasalardaki temkinli havanın sürdüğünü kaydeden Ziraat FX, “Dün ABD borsalarındaki sert düşüşün ardından bu sabah vadelilerde tepki yükselişleri gözlense de Asya borsalarında zayıflık devam ediyor. Yen, ABD on yıllık tahvil faizi ve Yuanda ise tepkiler sınırlı. Diğer yandan, dün baskı altında kalan gelişmekte olan para birimleri bu sabah sakin bir görüntü sergilerlerken TL de yatay. TL varlıklarına yönelik olumlu algı ve petrol fiyatlarındaki baskı TL’deki baskıyı sınırlarken kurda şu aşamada net bir yön gözlenmiyor. Küresel piyasalarda risk iştahında tekrar belirgin bozulma gözlenmedikçe kurda bant hareketi devam edebilir.” yorumunda bulundu.