Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 3 Ekim Döviz kurları

Eylül ayına ilişkin TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından dolar kaç TL?

Dün yeni yasama yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Fırat’ın doğusuna ilişkin açıklamalarla beraber Suriye’nin kuzeyine ABD’den bağımsız bir şekilde operasyon yürütülmesi ihtimali, dolar kurunda hızlı bir artışa neden oldu. Dünkü gelişmelere cevap olarak 5,75 lira seviyesini test eden dolar kuru, 5,70 seviyelerine kadar gevşedi.

Dolar kuru, 2 Ekim’i yüzde 0,4 seviyesindeki azalışla 5,7016 seviyesinden tamamladı. Piyasalardaki iyimser hava sayesinde dün 5,70 seviyelerine inen lira karşısındaki dolar, bugün 5,69 seviyelerinde izliyor.  Bugün 5,68 seviyelerinde kadar inen dolar/TL, TÜİK’in bu sabah açıkladığı eylül ayı enflasyon verileri karşısında hafif bir yükseliş yaşadı.

Teknik açıdan lira karşısındaki dolarda 5,65 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, 5,75 seviyesinin direnç durumunda bulunduğunu aktardı.

Dolar kaç TL? 3 Ekim çarşamba

Eylül ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar kaç TL seviyelerinde? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 13.35’den itibaren döviz kurları;

Dolar 5,69 lira, euro 6,24 lira, sterlin ise 7,00 lira seviyelerinde izliyor.

Dolar değer kazanabilir

Piyasalar, bugün yurt içinde Tüketici Fiyatları Endeksi, yurt dışında ise Almanya, euro bölgesi ve ABD’de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri öncelikli olmak üzere yoğun bir gündemi izleyeceğini aktaran analistler, ABD’nin Avrupa Birliği’ne yönelik yeni tarife kararının ve açıklanan verilerin, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri çoğaltmasıyla beraber doların diğer para birimleri karşısında değer kazanabileceğini kaydetti.

Bu dönemde döviz kurlarının küresel çaptaki gündemlerden etkileneceğini dile getiren Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Gizem Öztok, Türkiye’nin döviz kurlarını büyük çapta etkileyecek bir durumu söz konusu olmadığını ifade etti.

Öztok, CNN Türk’e konuştu. Türkiye tarafında dolar kurunu büyük ölçekte olumsuz yönde etkileyebilecek ihtimallerin olmadığını kaydeden Gizem Öztok, lira karşısındaki doları Suriye’ye düzenlenebilecek operasyonların olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi.