Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 31 Ekim döviz kurları

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz oranını beklenilen düzeyde indirmesinin ardından dolar kaç TL oldu? FED’in indirim kararını açıklamasından sonra lira karşısındaki dolar, 30 Ekim akşamı 5,70 seviyelerine kadar düştü. 

Karardan önce 5,74 seviyelerinde dalgalanan dolar/TL, bugün, saat 10.50 sıralarında 5,70 seviyelerinde bulunuyor. FED’in dünkü kararı 25 baz puanlık faiz indirimi kararı oldu. Kararın ardından basına konuşan FED Başkanı Jerome Powell “Ekonomimiz için ne gerekiyorsa onu yaptık.” ifadesini kullandı.

Lira dünkü karar sonrasında benzer para birimlerinden daha fazla performans gösterirken dolar kuru, bu sabah en düşük 5,6976 lira seviyesini en yüksek ise 5.7214 lira seviyesini gördü. 

30 Ekim’i yüzde 1 oranının üstündeki düşüşle kapatan BIST 100 Endeksi ise saat 11.42 sıralarında 99 bin seviyelerinde izliyor.

Dolar/TL’de direnç konumu olarak 5.77 seviyesinin öne çıktığını kaydeden IŞIKFX, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TMCB) bugün açıklayacağı enflasyon raporu sonrasında liranın yararına olacak hareketlerde 5,65 seviyesinin ise destek noktasına gelebileceğini düşündüklerini belirtti. 

TCMB’nin bugün açıklayacağı yıl sonu enflasyon raporunda enflasyon tahmininin yüzde 13,9 seviyesinden Yeni Ekonomik Planı ile uyumlu olacak şekilde yüzde 12 seviyesine indirilmesi bekleniyor.

Dolar kaç TL? 31 Ekim Perşembe döviz kurları

ABD’de dün Türkiye’ye ilişkin iki ayrı yasa tasarısı onaylanmasının ardından dolar/TL 5,77 lira seviyelerine yükseldi. Osmanlı döneminde yaşandığı iddia edilen Ermeni olaylarının ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları içeren yasa tasarılarının kabul edilmesinin ardından yükselen dolar kuru, FED kararının ardından seyrini aşağı yönlü olarak değiştirdi.

Dünkü gelişmelerin ardından aşağı yönlü hareket eden dolar kaç TL oldu? Hafif düşüş yaşayan euro ve sterlin hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.45’ten itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,71 lira, euro 6,38 lira, sterlin ise 7,40 lira seviyelerinden işlem görüyor.