Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 4 Aralık döviz kurları

NATO Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde dolar kaç TL? Buradan gelebilecek haberlerin lira varlıklar üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor. Bugüne yatay bir seyirle başlayan dolar kuru, 3 Aralık’ı 5,74 lira civarında tamamladı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO’nun dünkü toplantısındaki açıklamalarından sonra dolar kuru ve altın fiyatları artış gösterdi. Trump’ın açıklamalarından önce 5,73 lira seviyelerinde seyreden dolar kuru, 5,76 liraya; 271 lira seviyelerinde seyreden gram altın ise 274 lira seviyelerine yükseldi. ABD Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik açıklamalarından sonra sınırlı miktarlarda gerileyen ve gevşeyen dolar/TL, 5,73 lira seviyelerine kadar indi.

Dolar kaç TL? 4 Aralık Çarşamba

Bugün açıklanan üçüncü çeyrek dönemine ait büyüme verisinin yanı sıra kasım ayına ait enflasyon verisinin açıklanmasından sonra dolar kaç TL

Dolar kuru haftanın ikinci gününde hangi seviyelerden işlem görüyor? NATO üye ülkelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantının ilk gününde euro ve sterlin hangi seviyelerden izliyor? Saat 12.34’ten itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,74 lira, euro 6,36 lira, sterlin 7,49 lira seviyelerinden işlem görüyor.

“Türkiye iyi bir NATO üyesi”

Macron ve Trump’ın Türkiye, Suriye ve NATO’ya ilişkin açıklamalarının ardından dolar kuru yükselişe geçti. İngiltere’de gerçekleştirilen toplantıda, NATO’nun beyin ölümü gerçekleştiğini söyleyen Macron’a yanıt olarak ABD Başkanı  “NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı.” diye konuştu.

Donald Trump’ın “Türkiye’yi seviyorum ve Cumhurbaşkanıyla iyi geçiniyorum, o çok iyi bir NATO üyesi veya üyesi olacak.” sözlerinden sonra gerileyen ve gerilemeye paralel olarak gevşeyen dolar/TL’nin bu hareketi sınırlı miktarda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantıdan gelebilecek haberler, piyasalar açısından önem taşıyor. Rusya’nın S-400 sistemi ile ilgili gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunan Trump, eski Başkan, Barack Obama’nın yönetimini suçladı. ABD Başkan “Obama döneminde ABD Patriot vermediği için Türkiye Rusya’dan S-400 satın aldı.” diye konuştu. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’yi Bağdadi operasyonuna katkısından dolayı takdir ettiğini dile getirdi.

Erdoğan’ın Macron’un, Almanya Başbakanı Merkel’in ve Birleşik Krallık’ın Başbakanı Johnson yaptığı görüşmeler ise istenildiği gibi geçti. Dört yöneticinin terörle mücadelenin her türlüsüyle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladıkları kaydedildi.

Yurt içi piyasaları, 12 Aralık’ta açıklanacak Merkez Bankasının faiz indirimi kararını bekliyor.