Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 7 Kasım döviz kurları

Sabah saatlerinde 5,74 lira seviyelerinin üzerinde hareket eden dolar kaç TL oldu? Euro ve dolar kurları bugüne yatay bir seyirle başladı. Bu sabah en yüksek 5.7635 seviyesini gören lira karşısındaki dolar, saat 10.42 sıralarında 5,74 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün 6.36 seviyeleri ile 6.39 seviyeleri arasında dalgalanan euro/TL ise bugün 10.46 sıralarında piyasaları 6,37 seviyelerinde takip ediyor. BIST 100 Endeksi 6 Kasım’ı  yüzde 0.62 oranındaki yükselişle 101 bin 143 puandan tamamlarken Endeks, saat 10.55 sıralarında 102 bin 406 puanda bulunuyor.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,68 seviyesinin destek konumunda olduğunu bildiren analistler, direnç konumunun ise 5,78 seviyesi olarak izlendiğini kaydetti.

Reuters’ta yer alan habere göre; analistler, lira karşısında doların 5.75 seviyesinin üzerindeki hareketinin kalıcı olması durumunda kurda 5.80 seviyelerine doğru yukarı yönlü hareketin başlayabileceğini belirtiyor.

Dolar kaç TL? 7 Kasım Perşembe

Son günlerde 5,68 seviyelerini gördükten sonra yükselen döviz kurları bugün de yatay bir seyir izliyor.

Dolar kaç TL oldu? Yanı sıra euro ve sterlin haftanın üçüncü gününde şu saatlerde hangi seviyelerde bulunuyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.08’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,75 lira, euro 6,38 lira, sterlin ise 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor.

TL değerlenen birimlerin arasında ikinci oldu

Meksika Pesosunun ardından lira, bu sabah, dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi oldu. Bugün yurt içinde Hazine’nin ekim ayı nakit dengesinin izleneceğini bildiren uzmanlar yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankasının kararları ile ABD’deki haftalık işsizlik başvuruları rakamlarının takip edileceğini aktardı.

ABD’nin özel temsilcisi James Franklin Jeffrey, heyetle beraber 8 Kasım’da Türkiye’ye gelecek. ABD Dış işleri Bakanlığından gelen açıklamaya göre; Jeffrey, Kuzey Suriye ve terör örgütü IŞİD konuları hakkında görüşmelerde bulunacak. Temsilci Türkiyeli yetkililerin yanı sıra Suriyeli muhaliflerle de görüşecek. Ankara ve İstanbul’a geleceği bildirilen James Franklin Jeffrey, eskiden ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev almıştı.