Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? Bugünkü döviz kurları

Küresel çapta yaşanan dalgalanmalar sürerken bugün dolar kaç TL oldu?

ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimlerdeki karşılıklı gümrük vergilerine ek tarifelerle birlikte lira üzerindeki stop-loss emirlerinin uygulanmasıyla Pazartesi gecesi Asya seansında 6.39 liraya kadar yükselen dolar, 5.80 liranın üzerinde seyretmeye başladı.

Dolar/TL, dün, 5.80 ile 5.85 arasında dalgalanırken dolar, 28 Ağustos’a 5.83 lira seviyelerinde başlayarak 5.80 lira seviyelerine düştü.

Dün 6.44 lira ile 6.50 lira arasında seyreden euro, bugün, 6.46 lirada, sepet kur ise az bir yükselişle 6.13’te seyrediyor.

BIST 100 endeksi ise dün yüzde 1.10 oranındaki bir düşüşle 96 bin 30 puanda günü tamamlamış 10 yıllık tahvilin bileşik yüzde 1.29 oranındaki bir düşüşle yüzde 16.78 seviyesine ve iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 1.53 oranındaki bir düşüşle yüzde 16.75 seviyesine inmişti.

Bugün dolar kaç TL? 28 Ağustos döviz kurları

Merkez bankalarının faiz indirimi kararı piyasaları canlanmaya yönelik heyecanını artırmışken küresel çaptaki gelişmeler piyasadaki endişeleri artırmaya başladı.

Küresel çaptaki mal ve hizmetlerin pazarlanmasında ve satın alımında önemli bir konumda olan dolar kaç TL?

Dolar yaklaşık 5,81 lirayken euro 6,46 lira, İngiliz sterlini ise 7.10 seviyelerinde dolaşıyor.

Lirada baskı devam edecek

Şu anda yurt dışı piyasalarında önemli bir veri akışı bulunmazken yurt içinde bugün ekonomik güven endeksi izlenecek. ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimlere konu olan haber akışı piyasaların en önemli gündem maddesi olacak.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlikler küresel piyasaya olumsuz bir şekilde yansırken yöneticileri ekonomik büyümeyi korumak adına faiz indirimleri ve yeni destek tedbirleri uygulatmaya zorluyor.

Risk iştahındaki azalma ise gelişmekte olan ülkelerin piyasalarına olumsuz bir şekilde etkilenirken TCMB’nin faiz indirimi kararından sonraki zorunlu karşılık düzenlemeleriyle birlikte Türkiye’de para politikası bileşiminde gevşeme endişeleri yaratmasıyla lirada nispeten daha olumsuz bir gidişat izleniyor.

Türkiye ile ABD ilişkilerinde olumlu bir izlenimin sürerken küresel çapta yaşanan; küresel durgunluk endişeleri, para politikası ve Suriye kaynaklı jeopolitik endişelerin gölgesinde kalıyor.

Türkiye ekonomisine yönelik güvensizliğin liradaki hassasiyeti artırdığını belirten analistler ise küresel risk iştahı ve Türkiye’ye yönelik olumsuz algının sürmesi nedeniyle lirada baskının devam edebileceğini ifade ediyor.