Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? Döviz kurlarında son durum

Dün düğmesine basılan Barış Pınarı Harekâtı sürerken yükselmeye devam dolar kaç TL oldu?

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,84 lira seviyesinin direnç konumunda olarak öne çıktığını belirten analistler, 5,75 ve 5,65 seviyelerinin ise destek durumuna gelebileceğini aktardı. Geçtiğimiz aylarda Merkez Bankasının kararının ardından başlayan düşüşlerin ardından dolar kuru, küresel piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeler yüzünden zaman zaman dalgalanmalar yaşadı.

Uzmanlar, kurların jeopolitik gelişmelere daha duyarlı olduğunu belirtiyor.

Türkiye ile ABD ilişkileri iyileşme yönündeyken uzmanlar, Türkiye tarafından önemli ölçüde kurun yükselmesine sebep olacak tek olayın Suriye’ye düzenlenebilecek operasyonlar olduğunu belirtiliyordu.

Suriye’ye yönelik jeopolitik gelişmeler hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabından Türkiye’yi tehdit etmesinin ardından kur, 5,83 lira seviyelerine yükseldi. Barış Pınarı Harekâtı’nın ise dün saat 16.00 sıralarında başlatıldığı duyuruldu. Fırat’ın doğusuna yapılan operasyonun duyurulmasının ardından 5,87 seviyesini gören dolar/TL akşam saatlerinde 5,86 seviyesinde izledi.

Lira karşısındaki dolar, saat 11.09 sıralarında 5,87 seviyelerinde bulunuyor.

NTV’ye konuşan Stratejist Orkun Gödek “Fiyatlardaki bozulmaların kalıcı olacağını düşünmüyoruz hem haber akışı yavaşladıkça hem de 13 Kasım’da iki liderin buluşacağı beklentileriyle birlikte fiyatlandırmalarda bir miktar denge oluşacağı kanaatindeyiz.” dedi. Gödek, dolar kurunun bir olumsuz haberin daha gelmesi durumunda 5,95 ile 6,00 lira seviyelerinin arasına çıkabileceğini söyleyerek “ama çok daha üzerini beklemiyoruz.” diye konuştu.

Dolar kaç TL? 10 Ekim döviz kurları

Fırat’ın doğusuna yönelik harekâtın devam ettiği şu saatlerde dolar kaç TL seviyelerinde takip ediyor? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 11.40’tan itibaren döviz kurları;

Dolar 5,87 lira, euro 6,48 lira, sterlin ise 7,20 lira seviyelerinde izliyor.

Temkinli duruş devam ettirilmeli

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu bir şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gödek ise TCMB’nin verebileceği faiz kararı hakkında tahminde bulunmanın henüz erken olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ay sonuna kadar risk algısını değerlendirebileceğini söyleyen Stratejist Orkun Gödek, TCMB’nin yıl sonuna kadar yapacağı indirimini tek seferde de yapabileceğini ifade etti.