Kategoriler
Gündem

Dolar kaç TL oldu? 16 Ekim döviz kurları ve piyasa yorumları

Lira karşısındaki döviz kurları, yine değer kazancında bulunuyor. Lira karşısındaki Amerikan doları, dünkü kapanışının yüzde 0.18 üstünde. Saat 12.47’den itibaren avro kuru yüzde 0.24 artıda. İngiliz sterlini ise yüzde 0.35 değer kazancında yer alıyor.

Serbest piyasada, gün boyu, şu dakikaya kadar 7 lira 91 kuruş ile 7 lira 34 kuruş bandında hareket eden ABD doları, 7 lira 94 kuruştan işlem görüyor. Dolar kuru, dünkü kapanışta, 7 lira 93 kuruşta işlem gördü. Bugün, şu dakikaya kadar 9 lira 26 kuruş ile 9 lira 30 kuruş arasında işlem gören euro kuru, 9 lira 30 kuruşta yer alıyor. Avro, 15 Ekim’deki kapanışında, 9 lira 28 kuruşta yer almıştı.

Bugün şu saate kadar 10 lira 21 kuruş ile 10 lira 28 kuruş bandında hareket eden sterlin ise 10 lira 28 kuruş satış fiyatıyla işlem görüyor. Pound kuru, kapanışta 10 lira 24 kuruştaydı.

Dolar güvenli liman olarak görülüyor

Yeni Tip Koronavirüs salgınına ilişkin vaka sayılarının Avrupa’da artmaya başlaması ve buna bağlı olarak önlemlerin gündeme gelmesi piyasaların gündemindeyken Brexit süreci, ABD’deki teşvik paketine ilişkin tartışmalar, küresel piyasalardaki risk iştahını baskılayan unsurlardan.

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, azalan risk iştahıyla birlikte ABD doları ve ABD 10 yıllıkların güvenli liman olarak görülmeye devam ettiğini kaydetti. Stratejist Zeynel Abidin Balcı, EURUSD paritesinde de Kovid-19 salgınına yönelik endişeler ve Brexit gündemiyle birlikte zayıf görünüm sergilediğini belirtti.

Dolar/TL yorumu

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de 7 lira 95 ile 7 lira 96 kuruş bandında dirençlerin bulunduğu, bu dirençlerin ardındaki direncin 8 lirada yer aldığı ifade edildi. FX Bülten’de USDTRY paritesindeki sıralı ve yakın destekler ise 7 lira 90 kuruş ile 7 lira 87,5 kuruşta.

Ziraat Yatırım, direncin son günlerde 7 lira 95 kuruş ile 7 lira 96 kuruş bandında bulunduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı yeni doğal gaz rezervlerine ilişkin beklentilerin dolar/TL‘yi bu direncin altında tutabileceğini kaydetti.