Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL oldu? Döviz kurlarındaki haftalık, aylık ve yıllık kazançlar

ABD’deki teşvik paketine ilişkin beklentilerde olumsuz gidişat, Avrupa ülkelerinde sıçrayan Yeni Tip Koronavirüs salgını ve Avrupa Merkez Bankasının toplantısındaki Avrupa ekonomisine yönelik olumsuz açıklamalar, küresel piyasalardaki risk iştahını zayıflattı.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri, gelişen ülkelerin para birimleri karşısında baskı altında.

Türkiye tarafındaysa jeopolitik riskler ve TCMB’nin faiz oranını sabit tutan kararı Türk lirası varlıklarını olumsuz yönde etkiledi. Değer kaybeden lira, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden negatif yönde ayrıştı.

Dolar haftalık bazda ne kadar kazandı?

Lira karşısındaki Amerikan doları, haftalık bazda yüzde 4,81 değer kazandı. Geçtiğimiz hafta aylık kazancı yüzde 4,52 seviyesinde olan ABD doları, bu kazancını, yüzde 7,97 oranına taşıdı. USDTRY, geçen hafta yüzde 38,24 seviyesinde olan aylık kazancını, bu haftanın sonunda yüzde 7,97 seviyesine taşıdı.

Dolar/TL‘deki yıllık kazanç, yüzde 38,24’den yüzde 46,1 seviyesine çıktı.

Avro kurundaki kazanç hangi seviyelerde?

Türk lirası karşısındaki avro kuru, geçtiğimiz hafta yüzde 1,69 kazancı bulunurken bu kazanç, yüzde 2,34 seviyesine tırmandı. Euro kuru, aylık kazancını yüzde 6,3 seviyesinden yüzde 6,19 seviyesine taşıdı. Eurodaki yıllık kazanç ise  yüzde 43.33 seviyesinden yüzde 51,82 seviyesine yükseldi.

Sterlin ne kadar kazandı

Sterlin kurunun, bu haftadaki haftalık kazancı, yüzde 1,49’dan yüzde 4,09’a yükseldi. Pound kurundaki aylık kazanç, yüzde 7,03’ten yüzde 8,43’e çıktı. Geçtiğimiz haftanın sonunda yıllık bazda yüzde 40,38 yükselen İngiliz sterlini, bu haftanın sonunda, yıllık bazda yüzde 47,03 arttı.

Avro dolar karşısında değer kaybetti

Gözler, güvenli liman olarak altından dolara çevriliyken altın fiyatları ve euro kuru değer kaybetti.

Lira karşısındaki avro kuru, cuma günkü kapanışında -önceki günün kapanışına göre- yüzde 0,08 değer kaybetti. Türk lirası karşısındaki Amerikan doları, yüzde 0,7 arttı. İngiliz sterlinindeki kazanç ise yüzde 0,81 oranında oldu.

Dolar kaç TL?

Lira karşısındaki dolar, cuma günkü kapanışında, serbest piyasada, 8 lira 34 kuruştan işlem gördü.