Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL oldu?

Avro, dolar karşısında değer kazanıyor. EURUSD paritesi, dünkü kapanışta, yüzde 0,23 oranında değer kazandı. Dolar endeksi (DXY) küresel çapta güç kaybederken lira karşısındaki Amerikan doları, yükseliş trendi içerisinde. 

Dolar/TL paritesi, dünkü işlem gününde, önceki kapanışına oranla yüzde 0,01 seviyesinde değer kaybetti. Öte yandan lira karşısındaki avro kuru da değer kazandı. EURTRY, dünkü kapanışta, yüzde 0,22 oranında artış gösterdi.

Alan Yatırım, lira varlıklarda pozitif seyrin görüldüğünü kaydederken Meksa Yatırım, “İç piyasalarda ise bugün itibariyle tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmeye başlanması ve dolar endeksindeki zayıflamayla birlikte dolar/TL kurunda yükseliş hareket, ivme kaybetti.” ifadesini kullandı.

Analistlere göre, piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının SWAP hamleleri, Türkiye’nin risk primi (CDS)’nin düşüşü ve döviz alımı için yükseltilen yüzde 1 oranındaki vergi de dolar/TL paritesini baskısı altına alıyor.

Bugünkü piyasa notlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Döviz kurları ne kadar oldu?

Saat 18.27’den itibaren lira karşısındaki Amerikan doları yüzde 0,06 oranında değer kaybetti. Avro kuru önceki kapanışına oranla yüzde 0,29 seviyesinde yükselişte. Lira karşısındaki sterlin kurundaki artış ise yüzde 0,83 oranında.

Lira karşısındaki dolar, bugün, en yüksek 6 lira 8269 kuruşu, en düşük 6 lira 7931 kuruşu gördü. Euro kuru en yüksek 7 lira 6054 kuruşu, en düşük 7 lira 5388 kuruşu görürken pound kuru ise en yüksek 8 lira 5091 kuruşu, en düşük 8 lira 3935 kuruşu buldu.

ABD’nin para birimi, serbest piyasadaki dünkü işlem gününde, kapanışını 6 lira 82 kuruştan yaptı. Avro kurundaki kapanış ise 7,56 lirada oldu. Sterlin kurundaki kapanış ise 8 lira 45 kuruşta oldu.

BIST 100 artıda

Alan Yatırım, bugünkü notunda, “Türkiye koronavirüs pandemisinin etkilerinin henüz hissedilmediği 2020 yılının birinci çeyreğinde yüzde 4.5 büyüdü. Yılın ikinci çeyreğinde çift haneli düşüş olduktan sonra ekonominin toparlanması bekleniyor.” ifadelerini kullanırken BIST 100 endeksinde yüzde 1,74 oranında artışla 197 milyon 358 bin puandan işlem görülüyor.

VIX volatilite (korku oynaklık) endeksi ise 0,80 seviyesindeki artışla 29,62 puandan işlem görüyor.