Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kuru hareketlendi… 27 Kasım döviz kurları

İki gün öncesine kadar 5,70 seviyelerinde bulunan dolar/TL, Türkiye’nin 25 Kasım’da S-400 sistemini Ankara’da test etmesinin ardından 5,75 seviyelerine çıktı.

ABD ile Türkiye ilişkilerinin bozulması konusunda piyasalar camiasındaki endişeyle birlikte yükselen dolar kuru, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun konuyla ilgili açıklamasının ardından 5,77 seviyelerine tırmandı. Dün 5,74 lira seviyelerinde işlem görerek günü sonlandıran dolar kuru, 27 Kasım’a 5,7680 lira ile başladı.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,7350 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, direnç konumu olarak 5,7820 seviyesinin izlendiğini kaydetti.

Dolar kaç TL? 27 Kasım Salı

Dün yukarı yönlü tırmanan dolar fiyatı, öğle saatlerinde kaç liradan işlem görüyor?

Bugün yatay bir seyirde başlayan dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Dolar kuruyla beraber euro ve sterlin piyasaları hangi seviyelerde izliyor? Saat 11.06’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,76 lira, euro 6,34 lira, sterlin 7,40 lira seviyelerinden işlem görüyor

Piyasaların gündem maddeleri

S-400 sisteminin Türkiye’de test edilmesi konusunu değerlendiren Pompeo, konuyu endişe verici olarak nitelendirmesinin ardından dolar kuru yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın İstanbul Sanayi Odasındaki konuşması piyasalar tarafından takip edilecek. Uysal’ın konuşmasında TCMB’nin aralık ayında açıklayacağı faiz indirimine ilişkin kararına yönelik mesajlar aranacak. 

Küresel piyasaların gündeminde ise ABD’deki veriler bulunuyor. ABD’deki üçüncü çeyrek dönemine ait büyüme verileri, kişisel gelir ve harcama, işsizlik maaşı başvuru ve bekleyen konut satış verileri piyasalar tarafından izlenecek.