Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kuru ne kadar oldu? Güncel döviz kurları… 9 Ağustos

Döviz kurları güncel olaylarla beraber oldukça merak konusu durumda. İnternet’te en çok arananlar listesine “Dolar Kuru” giriyor. Doların, euronun ve İngiliz sterlininin bugünkü fiyatı şöyle;

Bugün saat 17.13’ten itibaren; dolar 5,49 liradan, euro 6,15 liradan, İngiliz sterlini ise 6,63 liradan işlem görüyor.

Dolar 8 Ağustos’ta 5,45 lira ile 5,46 lira aralığında işlem görürken doların dünkü en düşük seviyesi 5.4494 lira; en yüksek seviyesi ise 5.5149 lira oldu.

Euro, dün, 6.13 lira ile 6.14 lira aralığında işlem görürken euronun dünkü en düşük seviyesi 6.1223 lira; en yüksek seviyesi ise 6.1942 liraya ulaştı.

İngiliz sterlini ise 6.64 lira ile 6.65 lira arasında dolaşırken İngiliz sterlininin dünkü en düşük seviyesi 6.1223 lira; en yüksek seviyesi ise 6.1942 liraya ulaştı.

En çok konuşulan “dolar kuru” oldu

DHA’nın haberine göre; Türkiye’deki Medya Takip Merkezi’nin oluşturduğu rapora göre Temmuz ayındaki Ekonomi alanında yayımlanan haberlerin 202 bin 978’i “dolar kuru” ile ilgili.

Piyasada yaşanan son olaylar, belirsizlik ve endişe yaratıyorken döviz kurları her zamankinden daha fazla merak ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz oranını 425 baz puan indirmesinin ardından Dolar/TL’nin son yılların en düşük seviyelerini görmesi, yatırımcılar için heyecan yaratsa da konuşulan dolar direncinin aşağı miktarlara kayma ihtimallerinin konuşulmasının yanı sıra bu durumun geçici olduğunu ve uzun vadeli kötü sonuçlar doğuracağını kaydeden yorumcular da mevcut durumda.

Ülkemizdeki para ve banka istatistiklerinin, Amerika’da ise işsizlik başvurularının ve eşyaların toptan stoklarının haftalık olarak izleneceğini aktaran uzman analistler, dolar/TL’de 5,4690 desteğinin kırılması durumunda TL karşısındaki doların 5,4500 lira seviyesine gelme durumunun konuşulacağını aktardı.

Öte yandan Çin ve ABD’nin arasında meydana gelen ticari gerginlik, doların ve petrolün değerinin düşmesinde, altın fiyatlarını yükselmesinde başlıca rol oynuyor. Piyasanın hareketliliği ve uzun vadede ön görülemezliği dünya genelindeki yatırımcıları, para birimlerine olan yatırımından uzakta tutup altına yönlendiriyor.

Küresel boyutta faaliyette olan yatırım bankası Goldman Sachs ise ticari gerginliklerin devam etmesi hâlinde altının değeri borsada bulunan yatırım fonlarının etkisiyle yükselecek. Küresel boyuttaki ticaret geriliminin devam etmesi durumunda son altı ay içerisinde altının değeri bin 600 dolar olacak.