Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kuru yeniden yükseldi… 25 Kasım döviz kurları

Döviz kurları haftanın ilk gününde yükseldi.

Lira karşısındaki dolar, haftanın yeni gününde önceki kapanış gününden yüksek bir değerle başladı. Bir aydan fazla bir süreden beri 5,68 seviyelerine kadar ilk kez düşen dolar/TL’nin bu düşüşü, kalıcı olmadı. Bugüne 5,71 seviyesinde başlayan dolar kuru, yukarı yönlü hareketini sürdürerek 5,74 seviyelerine ulaştı.

Geçtiğimiz cuma gününü yüzde 0,4 oranındaki değer kaybıyla kapatan dolar/TL 5,74 seviyelerine; 6,29 seviyelerinde bulunan euro/TL ise 6,32 seviyelerine yükseldi.

Sabah saatlerinde analistler, dolar/TL’de 5,68 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 5,73 seviyesinin ise direnç konumu olarak takip edileceğini kaydetmişti.

Döviz Kurları… 25 Kasım Pazartesi

Haftanın son günlerinde kurlar, düşüş göstermişti. Dolar kuru son zamanların en düşük seviyesini görmüştü.

Haftanın yeni gününe yukarı yönlü hareketle başlayan kurlar arasındaki dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Dolar kurunun yanı sıra Euro ve sterlin piyasalarda hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 12.05’ten itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,73 lira, euro 6,32 lira, sterlin 7,38 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler bulunuyor?

Ülkelerin ticaret verileri, ülke içerisindeki siyasalar ilişkiler, uluslararası diplomatik ve ticari ilişkiler yatırımcılar açısından büyük önem taşıyor. Küresel ve yerel çaptaki gelişmeler yatırımcıların risk iştahını azaltıp artırabiliyor. Bu da döviz kurlarının ve altın fiyatlarının üzerinde etkili oluyor.

Analistler, Türkiye piyasalarında bugün reel kesim güven endeksinin ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini belirterek küresel piyasalarda ise Almanya’da Ifo endeksleri, ABD’de Chicago Fed ulusal aktivite endeksinin ve Dallas Fed imalat endeksi verilerinin izleneceğini kaydetti.

Öte yandan ülke piyasalarında bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM)  Başkanı Murat Uysal’ın konuşması önem taşıyor. Uysal’ın İstanbul Sanayi Odasında yapacağı konuşmada TCMB’nin Aralık ayında vereceği faiz indirimi kararına ilişkin mesajların iletileceği belirtildi.