Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kuru yeniden yükseliyor… 7 ekim döviz kurları

ABD’den gelen Suriye haberleriyle beraber döviz kurları hareketliliğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftanın son gününde 5,69 seviyelerinde izleyen dolar kuru, bulunduğumuz haftaya yükselişle başladı. Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Gizem Öztok, dolar kurunu önemli ölçüde yükseltecek bir faktörün ülkemiz açısında bulunmadığını CNN Türk’te dile getirerek lira karşısındaki doları Suriye’ye düzenlenebilecek operasyonların yükseltebileceğini söylemişti.

Dolar/TL saat 10.14 sıralarında 5,74 seviyesinde dolaşırken bu sabah en düşük 5.7060 seviyesini gördükten sonra hızlı bir yükselişle 5.7512 liraya ulaştı. Gelişmelerle birlikte dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi lira oldu.

Dolar kuru, geçtiğimiz hafta en düşük 5,63 lirayı görürken 5,75 liranın üzerini test etti. Lira karşısındaki dolarda, teknik açıdan, 5,65 seviyesinin destek konumunda olarak izlendiğini belirten analistler, 5,75 seviyesinin ise direnç konumunda takip edildiğini kaydetti.

Dolar kaç TL? 7 Ekim döviz kurları

ABD’den gelen haberlerle birlikte yükselen dolar kaç TL şu saatlerde hangi seviyelerde izliyor? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 10.29’dan itibaren döviz kurları;

Dolar 5,75 lira, euro 6,30 lira, sterlin ise 7,07 lira seviyelerinde izliyor.

ABD, Türkiye’nin operasyonuna katılmayacak

Türkiye’nin Suriye operasyonuyla ilgili haberler, dolar/TL’nin haftanın ilk gününde yükselişe geçmesine neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda ABD ile Türkiye’nin ortaklaşa hareket etmesine yönelik adımlar atılırken Beyaz Saray’dan güncel olaylar için açıklama geldi. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine kısa bir süre sonra operasyon düzenleyeceğini açıklayan Beyaz Saray, ABD’nin Suriye operasyonuna katılmayacağını duyurdu.

ABD’de geçtiğimiz hafta boyunca açıklanan ISM ve hizmet göstergelerinin zayıf gelmesiyle küresel piyasalarda riskten kaçış oldu. ABD’den gelen verilerden Türk piyasaları da etkilendi.

Bugün Türkiye sınırları içinde kuru etkileyecek önemli bir etkinlik bulunmazken Türkiye’nin Suriye operasyonuna dair gelişmeler piyasalar tarafından izlenecek. Yurt dışında ise bu hafta Perşembe günü ABD ile Çin’in üst düzey ticaret müzakerelerine devam etmesi piyasalar tarafından önem taşıyor.