Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar ne kadar oldu? 19 Eylül döviz kurları

Merkez bankalarının kararları sonrasında döviz kurları hangi seviyelerde izliyor?

Dolar, bugüne 5,70 liranın altında başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankasının politika faizini düşürmesinin ardından dün gözler ABD Merkez Bankasındaydı (FED).

Dün kararını açıklayan FED, piyasaların tahmin ettiği gibi faiz oranını 25 baz puan düşürdü ve gelecek faiz indirimlerinin sinyalini verdi. Ancak FED Başkanı Jerome Powell‘ın açıklamalarının ardından dolar endeksinde fazla bir değişiklik olmadı

Dolar/TL 18 Eylül’ü yüzde 0,4 değer kaybıyla 5,6772’den tamamladı.

Dolar/TL’de teknik açıdan 5,7550 seviyesinin direnç konumunda olduğunu aktaran analistler, 5,70 seviyesinin ise destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

FED’in kararından sonra ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması, beklenen etkiyi yaratmadı. ABD Merkez Bankasının faiz açıklamasından sonra düşüşe geçen kurlar, tekrar yükseliş yaşadı.

Geçtiğimiz hafta sonu Suudi Arabistan’da yaşanan gelişmeler, döviz kurları üzerinde olumsuz etkiye neden oldu. Yemen’in saldırısı, para birimlerindeki baskının artmasına sebep oldu.

Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine yapılan saldırının ardından dolar/TL 5,74’ün üzerine çıktıktan sonra, FED kararından ardından gelen Powell’ın açıklamasından önce, 5,6580 seviyesine kadar geriledi. Powell’ın açıklamalarının ardından yükselişe geçen dolar/TL 5,69 seviyesinin üstüne çıktı.

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksinin izleneceğini belirten analistler, yurt dışında ise Almanya ve euro alanındaki ZEW endekslerinin ve ABD’de sanayi üretim ve kapasite kullanım rakamlarının piyasalar tarafından takip edileceğini kaydetti. Peki bugünkü döviz kurları hangi seviyelerde izliyor?

Bugün dolar kaç lira? Güncel döviz kurları

Bugün dolar kaç lira? Euro kaç lira? İngiliz sterlini kaç lira? Rus rublesi ne kadar? BAE dirhemi ne kadar? Bugün saat 13.19’dan itibariyle döviz kurları;

Dolar 5,71 lira, euro 6,32 lira, sterlin 7,12 lira, Rus rublesi 0,08 lira, BAE dirhemi ise 1.55 seviyelerinde seyrediyor.

Gözler, yarın, İngiltere ve Japonya’da

ABD Merkez Bankasının kararının ardından ABD’de bugün başlayacak ve yarın kararları açıklanacak olan ABD Merkez Bankasının Açık Piyasa Komitesi toplantısı yatırımcıların odağında bulunurken analistler, bugün açıklanacak İngiltere merkez bankaları kararlarının da takip edileceğini belirtti.