Kategoriler
Ekonomi

Dolar ne kadar oldu? Bugünkü döviz kurları

Dolar, dünya ekonomisinin kilit noktasını oluştururken dünyada yaşanan son gelişmeler konuşuluyor. Doların yükselmesiyle beraber, ülkemizdeki birçok ürünün fiyatı artmıştı. Döviz kurları ise özellikle yatırımcılar için daima merak konusu durumda.

Doların sert düşüşüyle beraber ülkemizde yer alan bazı sektörlerde hareketlilik yaşanacağı beklentisi herkesi heyecanlandırırken bankalar konut kredisinde indirime gitmişti. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamasının ardından dalgalanmaya başlayan dolar, Çin ve ABD arasındaki gelişmeler, ardından onu izleyen Peso Arjantin’in dolar karşısında değer kaybetmesi dolarda yükselişe neden oldu. Türkiye’deki yatırımcılar da dolar kurunun akıbetini oldukça merak ediyor.

Son zamanlarda dalgalanmalar yaşayan dolar, dün Türkiye’deki piyasayı 5,56 lirayla kapattı. Dolar kuru, dün, en düşük 5,55 seviyesini görürken en yüksek 5,57 liradan seyretti. Dolar, 16 Ağustos’a 5,56 lirayla başladı. Dolar endeksi ise yüzde 0.01 yükselişle 98.16 seviyesinde bulunuyor.

On yıllık gösterge tahvilinin bileşik faizi yüzde 14.98 seviyesinde, iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 15.22 seviyesinde görünüyor.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan gelişmeler, doların dünya genelinde sert bir düşüşe geçmesini sağlarken bazı olumsuz gelişmeler dolardaki endişeyi ateşlendirdi. FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması, ardından Trump’ın ABD’nin Çin’e yönelik vergi kararını açıklaması, Arjantin’deki gelişmeler…

Son dönemde yaşanan Çin ve ABD arasındaki ticari gerilimler, ters verim eğrisi, Çin Merkez Bankasının kararı ve Arjantin’deki hükûmet değişikliği satış baskılarına sebep olurken doların yükselişine yol açsa da Amerika’daki veriler ve Çin’in gelir artırıcı tüketim teşvik uygulamalarını hayata geçireceğini duyurması piyasaları destekleyerek doların dengede kalmasını sağladı.

Küresel risk iştahındaki bozulmayı önleyecek toparlanmalar yaşanırken bankacılar, bu durumun Türkiye ekonomisine de olumlu yansıyacağını aktardı. Peki bugünün dolar kuru ne durumda? Euro ne kadar? Sterlin ne kadar?

16 Ağustos Döviz Kurları

Bugün dolar kaç lira? Euro ne kadar, sterlin ne kadar? 16 Ağustos’un güncel döviz kurları şöyle;

Bugün saat 11.57 itibarıyla dolar 5,54 liradan, euro 6,15 liradan, İngiliz sterlini ise 6,74 liradan işlem görüyor.