Kategoriler
Proje Haberleri

Dolar tekrar düşüşte… Bugünkü döviz kurları

Son zamanların en düşük seviyesine ulaşan dolar, bayramın ilk günü Arjantin’deki hükûmetin değişmesiyle beraber yükselişe geçti. Dolar/TL 5,55’in üzerine çıkarken tekrar bir düşüş yaşadı. Bayram tatilinde küresel boyutta yaşanan gelişmeler ve resesyon korkusu nedeniyle dolar düşüşün ardından hızlı bir yükselişle 5.63 liraya kadar çıktı.

Bayramın ilk gününden itibaren 5,57 seviyesini bulan Dolar/TL, 13 Ağustos’u 5,47 seviyesinde kapattı. Dün ise tekrar yükselişe geçen dolar, sabah saatlerinde 5,59 seviyelerine çıktı. Ülkemizde ve dünyada son birkaç haftadır yaşanan gelişmeler, doların seyrini aşağı yönlü değiştirirken dolar, son zamanların en düşük seviyesine ulaşmıştı.

Piyasalar kapalıyken dolar yükseldi

Arjantin’deki seçimlerin sonucunda Arjantin pesosundaki sert düşüş, doların yükselmesine neden olurken bu gelişmelerin diğer ülkelerin para birimlerine yansıyacağı endişesi doları yine düşüşe geçirdi.

Türkiye de dâhil birkaç ülkede resmî tatil nedeniye piyasaların kapalı olduğu zamanda dolar, sert bir yükselişe geçti. Dolar/TL illikit işlemlerde salı günü 5.6360’a kadar yükselirken TL, dolar karşısında yüzde 2’den fazla değer kaybetti ancak kayıpların bir kısmı telafi edildi. Bayram sonrasında ise güne 5.59 lira seviyelerinde başlarken 5.55 seviyesine düştü.

Merkez Bankasının beklenti anketlerindeki dolar/TL beklentisi 0,24 oranında düşürülüp 5,90’a çekilmişti. ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlikler ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmeler risk iştahında bir bozulmaya rastlanmadı. ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer etkin Merkez bankalarının olumlu adımlarına olan güvenin piyasaya olumlu olarak yansıdığı biliniyor.

15 Ağustos 2019 güncel döviz kurları

Dünyanın merkezi dolar iken dolar, merak konusu durumda. Yaşanan gelişmeler dizisi dolarda düşüşü sağlayarak bu düşüşle birlikte dalgalanmalara da sebep oluyor. Hâliyle döviz kurları bugünlerde daha dikkatli takip ediliyor.

Peki, bugün dolar kaç lira? Buna paralel olarak euro ne kadar, sterlin ne kadar?

Bugün saat 10.31 itibariyle dolar/TL 5,56 seviyesinden, euro/TL 6,21 seviyesinden, GBP/TL ise 6,72 seviyesinden işlem görüyor.