Kategoriler
Gündem SonDakika

Dolar/TL 7,92 seviyesini geçemeyebilir… 13 Ekim döviz kurları

Ziraat Yatırım, bugünkü notunda, dolar/TL‘nin bugün, direncin bulunduğu 7,92’nin altında kalabileceğini belirtti. Lira karşısındaki dolarda, sonraki direncin 7 lira 96 kuruşta bulunduğunu belirten Ziraat, olası düşüşlerde ise “…7,8550 desteğinin altında 7,81 seviyesi hedef olabilir.” dedi.

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı ise dolar endeksindeki zayıf görünümün sürdüğünü ve USDTRY paritesinde de dalgalı seyrin ve yön arayışının devam ettiğini kaydetti. Alan Yatırım da jeopolitik risklerden dolayı Türk lirasına ait varlıkların zayıf görünüm sergilediğini belirtti.

Lira karşısındaki ABD doları, dünkü kapanışında yüzde 0.41 değer kazandı. Euro ise dünkü kapanışta, önceki kapanışının yüzde 0.24 üstünde yer aldı.

Avro kurunda yükseliş trendi

Alan Yatırım, lira karşısındaki avro kurunda, teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin sürdüğünü dile getirerek kurdaki kısa vadeli dirençlerin 9 lira 39 kuruş ile 9 lira 46 kuruşta bulunduğunu, desteklerin ise 9 lira 32 kuruş ile 9 lira 25 kuruşta yer aldığını kaydetti.

Euro değer kaybında

Lira karşısındaki ABD dolarında kapanış seviyesine yakın, hafif yükseliş görülüyor. Kapanışına yakın seviyelerde işlem gören euro kurunda da değer kaybı gözleniyor. İngiliz sterlini ise yükselişte. Saat 12.37’den itibaren lira karşısındaki Amerikan doları, yüzde 0.2 değer kazancında. Avro da yüzde 0.04 oranında düşüşte.

Sterlin ise yüzde 0,16 artıda.

Döviz kurları ne kadar?

Serbest piyasanın bugünkü işleminde, şu dakikaya kadar 7,8718 ile 7,9108 seviyeleri arasında işlem gören dolar/TL, 7 lira 90 kuruşta bulunuyor. Gün boyu 9,2846 seviyesi ile 9,3353 seviyeleri arasında hareket eden euro da 9 lira 32 kuruşta yer alıyor.

Gün boyu, en düşük 10 lira 27 kuruşu, en yüksek 10 lira 32 kuruşu gören pound kuru ise aynı dakikadan itibaren 10 lira 32 kuruş, satış fiyatıyla işlem görüyor. J&J firmasının son aşamasında olan aşı çalışmalarını durdurduğu haberinin piyasadaki risk iştahını hafif baskı altına altığını dile getiren Ziraat Yatırım, günün geri kalanında, bu baskının devam etmeyebileceğini kaydetti.

Türkiye’nin risk primi geriledi

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, “Dolar kaynaklı TL ile birlikte Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde önemli bir baskı beklemiyoruz. Yurtiçinde atılan normalleşme adımlarının etkisinin fiyatlamalarda yavaş yavaş baskın gelmeye başladığını gözlemlerken, 5 yıllık CDS‘imiz tekrar 500 baz puan sınırına kadar gerilemiş durumda. Borsa İstanbul’da da yükseliş isteği devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Taşınmaz Haber, Döviz.com

Altın fiyatları tekrar yükselişte… Piyasa yorumları ve değerli maden fiyatları