Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar/TL dün 5,79 seviyelerine çıktı… 28 Kasım döviz kurları

Dolar/TL dün ABD’de açıklanan ve güçlü olarak nitelendirilen veriler nedeniyle 5,79 seviyesine çıktı. Dün 5,75 seviyesinden 5,80 seviyesine dayanan ve bugüne yatay bir seyirle başlayan dolar kuru güne, 5,77 seviyelerinde başladı. Saat 11.40 sıralarında dolar/TL hafif düşüşle kapanış seviyesinin biraz altında piyasaları takip ediyor. 

Saat 11.40 sıralarında dolar/TL 5,76 seviyelerinden işlem görürken analistler dolar kurunda 5,7820 lira seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu; 5,7350 lira seviyesinin ise destek konumu olarak takip edileceğini belirtti.

Dolar kaç TL? 28 Kasım Perşembe

Dün yukarı yönlü hareket eden dolar kuru, bugün öğle saatlerinde kaç liradan işlem görüyor?

Bugün yatay bir seyirde başlayan dolar kaç TL? Dolar kuruyla beraber euro ve sterlin hangi seviyelerden izliyor? Saat 11.57’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,77 lira, euro 6,36 lira, sterlin 7,47 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündem maddeleri neler?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TMCB) Başkanı Murat Uysal’ın dün gerçekleştireceği İstanbul Sanayi Odası (İSO) meclis toplantısındaki konuşması bekleniyordu. Konuşmada TCMB aralık ayında açıklayacağı faiz indirimi kararıyla ilgili mesajlar aranacaktı. İSO Meclisi’nde konuşan Uysal, önümüzdeki dönemde para politikasının enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığını sağlayacak şekilde belirleneceğini kaydetti ancak Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın bu açıklamaları kurda etki yaratmadı.

ABD’deki tatil nedeniyle piyasalardaki işlem hacminin zayıf olduğunu belirten analistler bugün Türkiye genelinde ekonomik güven endeksinin ve haftalık menkul kıymet istatistiklerinin izleneceğini;  Almanya’da ise enflasyon verilerinin piyasalar tarafından takip edileceğini bildirdi.

Öte yandan ABD ile Çin arasındaki ilişkiler de piyasaların gündeminde bulunmayı sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump kaybolan ya da öldürülen Amerikan ve Alaska yerlilerine yönelik bir görev gücü kurulmasını öngören başkanlık kararnamesini onaylarken analistler, ABD ve Çinli yetkililerden gelecek açıklamaların piyasalar tarafından beklendiğini açıkladı. 

Kendisine soru soran gazeteciyi yanıtlayan Trump,  “Çin ile ticaret anlaşmaları çok iyi gidiyor ancak Hong Kong’da da işlerin iyi gittiğini görmek istiyoruz. İyi gideceğini de düşünüyorum.” diye konuştu.