Kategoriler
Ekonomi

Dolar/TL yön arayışında… Döviz kurları ve piyasa yorumları

ABD’de pandemiye karşı çıkarılması beklenen teşvik paketi, aşı haberleri küresel piyasalardaki risk iştahını artırıyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bir önceki teşvik paketinden yüksek, 916 milyon dolarlık teşvik paketini teklif etti. Öte yandan Phizer ve BionTech ortaklığıyla geliştirilen Kovid-19 aşısı, dün, Birleşik Krallık’ta uygulanmaya başlandı.

Dün, İngiltere’de kullanılmaya başlanan yeni tip koronavirüs aşısının ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından da onaya sunulması bekleniyor. Beklentiler, aşının onaylanacağı yönünde. Öte yandan Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, dolar endeksi (DXY)’ndeki zayıf hareketin ardından tepki alım denemelerinin görüldüğünü kaydetti.

Lira karşısındaki döviz kurları, dünkü kapanışının üstünde hareket ederken uzmanlar, dolar/TL‘nin yön arayışı içerisinde bulunduğunu kaydetti. Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, artan Kovid-19 vakalarının ve kısıtlamaların gündemde kalmayı sürdüğünü ancak bu durumun risk iştahını şu an için bozmadığını kaydetti.

Ziraat, bugünkü bülteninde, “Bu gelişmeler çerçevesinde Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de bu sabah alıcılı bir görüntü sergiliyorlar. Yurtiçinde ise yarınki AB liderler zirvesi beklenirken, Dolar / TL’de net bir yön gözlenmiyor. Yurtiçi ve yurtdışında veri akışı açısından görece sakin günde kurda 7,75 – 7,88 aralığında bant hareketi şu aşamada devam edebilir” ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarında son durum ne?

Saat 12.05’ten itibaren lira karşısındaki Amerikan doları, dünkü kapanışına oldukça yakın seyrederken lira karşısındaki avro ve sterlin, kazançlı. Dolar/TL önceki kapanışının yüzde 0,1 üstünde, 7 lira 82 kuruş seviyesinde. ABD doları, şu dakikaya kadar 7 lira 80 kuruş ile 7 lira 84 kuruş bandında hareket etti.

Gün içerisinde 9,45-9,51 bandında hareket eden ve kapanışının yüzde 0,33 üstünde bulunan euro ise 9 lira 50 kuruş. Lira karşısındaki İngiliz sterlini, dünkü kapanışının yüzde 0,62 yukarısında.

Gün içerisinde 10 lira 42 kuruş ile 10 lira 50 kuruş bandında yer alan pound, 10 lira 51 kuruş satış fiyatında.