Kategoriler
Gündem SonDakika

Dolar/TL yükseliş gücünü koruyor… 16 Eylül döviz kurları

Dolar/TL yükseliş gücünü koruyor. Saat 10.27’den itibaren lira karşısındaki ABD doları yüzde 0,12 değer kazancında. Avro önceki kapanışının yüzde 0,12 üstünde. Sterlin de yüzde 0,02 artıda.

Aynı dakikadan itibaren Amerikan doları 7 lira 49 kuruş, euro 8 lira 88 kuruş, sterlin ise 9 lira 66 kuruş satış fiyatıyla işlem görüyor.

16 Eylül piyasa yorumları

Analistler, lira karşısındaki dolar kurundaki yükseliş gücünün sürdüğünü kaydetti. Meksa Yatırım, dolar/TL’deki yükselişin iç piyasadan kaynaklandığını belirtti. Alan Yatırım, lira varlıkların majör ekonomilerin para birimi karşısında zayıf görünüm sergilediğini kaydetti.

Uzmanlar, Türkiye’nin NAVTEX ilanının gündemde olduğunu söylerken Alan Yatırım, jeopolitik risklerin USDTRY paritesine etki ettiğini ifade etti. Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ABD ile Çin ilişkilerinin, Kovid-19 salgınına yönelik aşı çalışmalarının ve Türkiye ile Yunanistan arasında geçen jeopolitik olayların piyasalar tarafından takip edildiğini açıklayarak “Dış piyasalarda olumlu hava sürüyor. İç piyasalar ise dışarıya uyum göstermeye çalışıyor.” dedi.

Döviz kurlarındaki destek ve dirençler

Stratejist Balcı, lira karşısındaki dolar kurunda desteklerin 7.47 lira ile 7.44 lira ve 7.40 lirada yer aldığını, ardındaki dirençlerin ise 7.37 lira ve 7.30 lirada bulunduğuna yönelik değerlendirme yaptı.

İlk dirençlerin ise 7.50 ile 7.52 bandında konumlandığını belirten Meksa Yatırım’dan Stratejist “Ancak 7.52 seviyesi daha önemli. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir.” dedi. Ardındaki dirençlerin ise 7.55 lira ile 7.6 lira ve 7.63 lira ile 7.66 lira bantlarında bulunduğunu kaydeden Stratejist Zeynel Abidin Balcı “Çıkış sürmekle birlikte direnç seviyelerini geçmekte zorlanıyor.” ifadesini kullandı.

Teknik açıdan lira karşısındaki avro kurunda orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin sürdüğünü bildiren Alan Yatırım, kurdaki kısa vadeli dirençlerin 8.89 lira ile 8.94 lirada, desteklerin ise 8.84 lira ile 8.79’da bulunduğunu açıkladı.

Piyasa gündemi

Meksa Yatırım, iç piyasada saat 10.00’da açıklanacak özel sektörün yurt dışından aldığı kredi borcunun; saat 14.30’da ise yayımlanacak konut fiyat endeksinin gündemde olduğunu kaydetti.

Saat 21.00’de ABD Merkez Bankası tarafından duyurulacak faiz kararı, saat 21.30’da ise Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından düzenlenecek basın toplantısı, küresel piyasaların gündeminde bulunuyor.