Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar/TL yükselişte… 12 Ağustos güncel döviz kurları

Yatırımcılar, yurt dışına gidecekler, ekonomistler, karar vericiler… Küresel ve yerel ekonomideki son gelişmelerle beraber herkesin aklına döviz kurları daha çok sık geliyor. Yaşanan son gelişmeler olumlu bir izlenimin yanı sıra tedirginliği de beraberinde getiriyor.

“Dolar kaç TL?”, “Euro kaç TL?”,”Altının fiyatı ne kadar oldu?” soruları şimdilerde daha çok anılıyor. Elde edilen istatistikler, küresel piyasadaki ve güç dengelerinin geleceği açısından yaşanan belirsizlik, özellikle yatırımcıların belli bir para birimine olan güvenini azaltıyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından her ne kadar olumlu yorumlar gelse de olumsuz bir durumun gelişeceğine yönelik tahminler de mevcut durumda. Bunların yanı sıra para birimlerine güvenmeyen yatırımcılar altına yöneliyor. ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimler, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma tartışmaları ve diğer birçok etmen piyasalar hakkında güvensizliği doğuruyor.

Bütün bu gelişmelerle beraber brent petrolün değeri Ağustos ayının ilk günü düşerken altın yükseliş yaşayarak son zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faiz oranlarını düşürmesinin ardından dolar/TL’nin seyri değişti.

Sonrasında gelişen olaylar doların piyasadaki değerinin dalgalanmasına yol açsa da dolar/TL 5,45 seviyesine kadar düşerek son dört ayın en düşük seviyesini görürken lira, son üç aylık dönemde yüzde 13 değer kazandı.

Türkiye’deki piyasalar, Kurban Bayramı’ndan dolayı kapalıyken bugün dolar/TL 5,55 seviyesinin üstüne çıktı. Euro ise 6,20 liranın üzerine çıkarken spot altının fiyatı bin 500 doların altına düştü. Gram altın ise 255 lira seviyelerinde seyrediyor. Peki; döviz kurlarındaki son durum ne; dolar, euro, İngiliz sterlinin TL karşısındaki seviyeleri ne durumda? İşte cevabı…

12 Ağustos güncel döviz kurları

Doların, euronun ve İngiliz sterlininin TL karşısındaki değeri şöyle;

Saat 12.22’de güncellenen bilgilere göre dolar 5,56 lira, euro 6,22 lira, İngiliz sterlini ise 6,71 lira civarında seyrediyor.