Kategoriler
Ekonomi

Dolar/TL’de tepki alımları görüldü… 23 Kasım piyasa yorumları

Lira karşısındaki döviz kurlarında tepki yükselişi görülüyor. Analistler, tepki alımlarının geçici olabileceğini belirtiyor.

Kovid-19 aşısına yönelik olumlu gelişmeler, piyasaların gündemine hakimken son zamanlarda değer kazanan Türk lirasının karşısındaki dolar kurunda, tepki alımları görüldü.

Dolar/TL, cuma gününü, perşembe gününün kapanışının yüzde 1,17 üstünde 7,63 civarında sonlandırdı. Lira karşısındaki ABD doları, önceki kapanışının yüzde 2 üstünde. Avro da kapanışta yüzde 1,04 değer kazandı.

Alan Yatırım ” BDDK’nın TL varlıkların cazibesini artırabilmek için aktifrasyosunda revizyona hazırlandığına ilişkin haberler var. Mevcut konjonktür bozulmadığı sürece, gelen tepki alımlarına rağmen TL’nin güçlenmeye devam etmesi beklenebilir. ” ifadelerini kullandı.

Tepki yükselişi sınırlı kalabilir

Gelişmekte olan ülkelerin piyasalarına yönelik olumlu gidişatın yanı sıra Türkiye’deki risk primindeki iyileşmelerin sayesinde tepki yükselişinin sınırlı kalabileceğini belirten Ziraat Yatırım, USDTRY paritesinin ortalama 50 günlük ortalamasının altında hareket edebileceğine yönelik tahminlerde bulundu.

Ziraat, dolar/TL‘deki 50 günlük ortalamasının yakınında 7,88 seviyesinin yer aldığını belirtti.

Dolar kaç TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ve ABD ile olan ilişkiler hakkında olumlu söylemlerde bulunurken Amerikan doları, 7 lira 78 kuruşta bulunuyor. Ziraat, 7 lira 65 kuruş desteğinin altında 7 lira 50 kuruş ile 7 lira 52 kuruş bandının da takip edileceğini bildirirken dolar, gün içerisinde, şu dakikaya kadar 7,61 ile 7,8 bandında hareket etti.

Avro yeniden yükseldi

Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin yanı sıra Türk lirasının da değer kazanmasıyla avro kuru, geçen hafta son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Avro kuru, kayıplarını geri alarak tekrar 9 liranın üstüne çıktı.

Alan Yatırım, euro ve dolarda orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu kaydetti. Alan Yatırım EURTRY paritesindeki teknik dirençlerin 9.09 ile 9.27 seviyelerinde bulunduğuna yönelik değerlendirme yaptı. Destekler ise 8.91 ve 8.74’te..

Euro kaç lira?

Avro kuru, önceki kapanışının yüzde 2,27 üstünde 9 lira 24 kuruştan işlem görüyor.

 

Exit mobile version