Kategoriler
Ekonomi

Dolar/TL’de “yeni bir düşüş dalgası” olabilir

Lira karşısındaki dolar kurunda, düşüş sürüyor. Lira karşısındaki Amerikan doları, günlük bazda, yüzde 0,42 geriledi. Avro kuru ise dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 0,25 altında bulundu.

Dün, 2021 yılı Para ve Kur toplantısının ardından TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın konuşması sonrasında USDTRY, gerilemeye devam etti. Lira karşısındaki ABD dolarındaki düşüşte, dolar endeksi (DXY)’nin zayıflaması da bulunuyor. DXY, Kovid-19 aşılarına yönelik gelişmeler, Biden’ın seçilmesi ve ek mali teşvik paketine ilişkin haberlerle beraber geriliyor.

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri ve Türk lirasının Amerikan doları karşısında güçlü seyir izlediğini belirtirken Alan Yatırım, “… açıklamalardan destek bulan TL varlıklar majör para birimlerine karşı güçlü bir performans sergiledi.” değerlendirmesini yaptı.

Saat 13.46 sıralarında, lira karşısındaki ABD doları, dünkü kapanışının yüzde 0,51 altında, 7 lira 76 kuruş civarında işlem görüyor. Euro kuruda yüzde 0,1 oranındaki gerilemeyle birlikte 9 lira 50 kuruş seviyelerinde bulunuyor.

“Yeni bir düşüş dalgası” gelebilir

Ziraat Yatırım, DXY’deki düşüş ve Başkan Ağbal’ın konuşmasıyla birlikte lira karşısındaki dolar kurunun düşüş eğilimine girdiğini ifade etti. Ziraat, bugünkü bülteninde, şu ifadelere yer verdi:

“Dolar’ın zayıf seyrettiği ortamda dün TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın beklentilerin karşılanmasına yönelik ikna edici sunumu ile birlikte Dolar / TL’de aşağı yönlü riskler de artıyor. Ağbal, dün genel olarak 2021 yılına ilişkin sıkı para politikası ve enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, gerekirse parasal duruşlarını daha da sıkılaştırabileceklerini ifade etmişti. Bu gelişmeler kapsamında, kurun 7,7530 desteğini kırabileceğini ve yeni bir düşüş dalgasına girebileceğini düşünüyoruz. Bu seviyenin kırılması durumunda ilk etapta 7,70 hedef olarak takip edilebilir.”

Avro kurunda orta vadeli yükseliş

Alan Yatırım, lira karşısındaki euro kurunda orta vadeli yükseliş trendinin bulunduğunu bildirerek kurdaki desteklerin 9,53 ve 9,64 seviyelerinde; dirençlerin ise 9,42 ve 9,32 seviyelerinde yer aldığını kaydetti.

Exit mobile version