Kategoriler
Güncel

Dolar ve avro kaç lira? Piyasa yorumları ve döviz kurları

Analistler, dolar endeksi (DXY)’ndeki zayıf hareketin sürdüğünü, DXY’nin baskı altında kaldığını belirtirken liradaki değer kaybı devam ediyor. Lira karşısındaki Amerikan doları ve avro, önceki kapanışının üstünde bulunuyor.

Ziraat Yatırım, Türk lirasının güne gelişmekte olan ülkelerin para birimleriyle paralel başladığını ancak hafif baskı altında olduğunu dile getirdi. Alan Yatırım, lira karşısındaki euro kuru hakkında, liranın büyük para birimleri karşısında direnmekte zorlandığını kaydetti.

Döviz kurları ne kadar?

USDTRY paritesi, dünkü kapanışta, önceki kapanışının yüzde 0,44 üstünde işlem gördü. Lira karşısındaki avrodaki değer kazancı ise yüzde 0,63 oldu.

Saat 12.39’dan itibaren lira karşısındaki dolar, önceki kapanışının yüzde 0,42 üstünde. Euro da yüzde 0,51 değer kazancında. Sterlin ise yüzde 0,43 yükseldi. Aynı dakikada, ABD doları 7 lira 38 kuruş, avro 8 lira 75 kuruş, İngiliz sterlini ise 9 lira 68 kuruş satış fiyatıyla işlem görüyor.

Dolar kurunda destek ve dirençler

Dolar, 7 lira 35 kuruş üstünde

Ziraat Yatırım, bugünkü notunda, 7 lira 35 liranın direnç olduğunu; kurun bu seviyenin altına inmesi hâlinde 7 lira 30 kuruşa kadar düşebileceğini kaydetti. Ziraat, bugünkü FX Bülteni’nde 7,35 lira olan direncinin üstündeki hareketlerinin devamında ise 7 lira 45 kuruşun direnç olarak izlenebileceğini belirtti.

TCMB’nin kararı oynaklık yaratabilir

Ziraat, perşembe günü yapılacak TCMB’nin Para Politika Kurulunun toplantısının bu hafta, piyasaların odağında olduğunu belirterek buradan çıkacak kararın lirada oynaklık olarak yansıyabileceğini kaydetti. Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, piyasaların; ABD ile Çin arasındaki ilişkileri, Türkiye’deki jeopolitik gelişmeleri, ABD’deki seçimleri ve Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeleri izlediğini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta sonunda ABD ile Türkiye, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz konutları görüşürken Doğu Akdeniz meselesi, piyasaların gündeminde. Alan Yatırım, geçtiğimiz haftanın son gününde Doğu Akdeniz gündeminin sebep olduğu gerilimin yanı sıra tüketici enflasyonundaki yükseliş eğiliminin lira karşısındaki ABD kurunu artırdığını belirtti.

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, “Cari işlemler dengesi Haziran’da 2.93 milyar dolar ile beklentinin altında açık verse de kurdaki haftalık yükseliş %1.30’un üzerine çıktı.” dedi.

Altın toparlanma çabasında… Altın fiyatları ve piyasa yorumları