Kategoriler
Ekonomi Güncel Gündem

Dolar ve euro kaç TL? 23 Temmuz döviz kurları

Dolarda düşüş, avro kurunda yükseliş trendi bulunuyor. Saat 11.00’den itibaren dolar, önceki kapanışının, yüzde 0,03 altında 6 lira 84 kuruş seviyesinde yer alıyor. Avro kuru ise yüzde 0,12 değer kazancında. Euro, serbest piyasada, 7 lira 93 kuruş seviyesinde hareket ediyor.

Dolar endeksi (DXY), küresel çapta değer kaybetti. DXY’nin gerilemesinde, teşvik paketleri, ABD ile Çin arasındaki gerilimler ve yeni koronavirüs vakalarının artması bulunuyor.

Öte yandan analistler, euro/TL paritesinde yükselişin sürdüğünü kaydetti. Uzmanlar, Avrupa Birliği’nin 750 milyar avroluk yardım paketinin, EURUSD paritesinde yükseliş olarak yandığını belirtti.

Dolar olumsuz etkileniyor

Bugünkü bülteninde “Bununla birlikte ABD seçimleri öncesi Trump’ın rakibi Biden’a göre geride kalması, ABD’deki teşvik paketinin ay sonuna kadar çıkmaması ihtimali ve Euro/Dolar paritesi gibi faktörler de doları olumsuz etkiliyor.” ifadelerini kullanan Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, EURUSD paritesindeki yükseliş hareketinin sürdüğünü kaydetti.

Dolar/TL’de tepki alımları geldi

Alan Yatırım, bugünkü notunda, dolar/TL paritesi için orta vadeli düşüş trendinin bulunduğunu belirtirken Stratejist Balcı, kurdaki destek seviyelerinden tepki alımlarının geldiğini dile getirdi.

USDTRY paritesindeki ilk destek konumlarının 6 lira 84 kuruşta ve 6 lira 82 kuruş ile 6 lira 80 kuruş bandında olduğunu kaydeden Stratejist, “Ancak 6.82-6.80 seviyesi daha önemli. Bu seviyeler aşağı yönlü kırıldığı takdirde sonraki destek noktası ise 6.77 olarak görülüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Direnç konumları

Meksa yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ilk dirençlerin ise 6 lira 88 kuruşta ve 6 lira 90 kuruş ile 6 lira 94 kuruş bandında konumlandığını belirtti. Bugünkü piyasa bülteninde “Çıkışın devamı için 6.94 seviyesinin geçilmesi gerekecek.” diyen Stratejist Balcı, sonraki dirençlerin 6 lira 98 kuruş ile 7 lira bandında olduğunu yazdı.

Stratejist, “Destek seviyelerinde görülen tepki alımları direnç seviyelerini geçmekte zorlanabilir.” dedi.

Avroda yükseliş trendi

Önceki kapanışta, bir önceki kapanışa oranla, lira karşısındaki ABD dolarının yüzde 0,34; avro kurunun ise yüzde 0,75 değer kazandığını aktaran Alan Yatırım, bugünkü notunda, lira karşısındaki euro kuru için teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu kaydetti. Alan Yatırım, kurdaki kısa vadeli dirençlerin 7 lira 94 kuruş ile 7 lira 97 kuruşta yer aldığını belirtti.

Destek konumları ise 7 lira 92 kuruş ve 7 lira 89 kuruşta bulunuyor.