Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar ve euro ne kadar oldu? Güncel döviz kurları

Son iki haftadaki ticari gelişmeler doların seyrini değiştirdi. Merkez Bankaların açıklamaları, ABD’nin Çin’e yönelik tutumunun ardından Çin’in ABD’ye olan tepkisi dolardaki dalgalanmalara sebep olurken altın ise son altı yılın zirvesine ulaştı. Beraberinde dolar bugüne 5,50’nin altında başladı. Bu sabah 5,49 seviyesinde işlem gören dolar saat 14.00’te 5,48 seviyesine indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) aldığı faiz oranını düşürme kararı beklenilenin de altındaydı.

Foreks’in anketine göre indirimin 250 baz puan seviyesinde olacağı yönündeydi. PPK’nin Temmuz ayının son haftasında repo faizini düşürmesi; faiz oranını 425 baz puan düşürerek yüzde 24,00 seviyesinden yüzde 19,75 seviyesine çekmesi kurdaki düşüşleri sağladı.

TCMB Başkanı Murat Uysal’ın açıklamasından önce kısa bir yükseliş yaşayan dolar/TL ardından seyredenlerini heyecanlandıracak bir düşüş yaşadı. Ardından bekleyiş ABD Merkez Bankasındaydı (FED). FED, beklenildiği şekilde 425 baz puan düşürerek yüzde 24’ten yüzde 19,75 seviyesine indirdi. FED Başkanı Jerome Powell’in karara ilişkin açıklaması dolarda tekrar yükselişe neden olsa da dolar tekrar düşerek dengelendi.

Trump’ın Çin’e yönelik vergi uygulamasıyla yakın zamanda Huawei firmasıyla alevlenen Çin ile ABD arasındaki ticari gerginlik, yeniden gündeme gelerek kurda bir dalgalanmaya daha yol açtı. Dolardaki dalgalanmalarla birlikte petrolün değeri düştü, altının ve yenin değeri ise yükseldi. ABD’nin  Çin’e olan yaptırıma Çin de cevap verdi.

Yuan ise dolar karşısında son 11 yılın en düşük seviyesine düşerken Çin Merkez Bankası, düşüşe geçen yuan para birimini sabitlemek için fiksing kararı aldı.

Çin’in bu kararının ardından ABD Hazine Bakanlığı, Çin’i “Döviz Manipülatörü” olarak suçladı. Bu gelişmelerden sonra dolar 5,52 seviyelerine düştü. Dün 5,53 liradan seyreden dolar, bugün ne kadar?

Dolar ve euro ne kadar? İşte bugünün kurları

Piyasaki son gelişmelerle birlikte döviz kurları, merak konusu. Altın yükseliş yaşarken bugün; dolar/TL 5.49 lira, euro/TL 6,14 lira, İngiliz sterlini ise 6,67 lira seviyelerinde seyrediyor.