Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar yine yükseliyor… 21 Ekim döviz kurları

Döviz kurları, haftanın ilk gününe yükselişle başladı.

Geçtiğimiz hafta ABD ilişkileri ve Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili gelişmeler dolar kurunda 5,94 liraya kadar sert yükselişlere sebep oldu. Geçtiğimiz perşembe günü ABD ile mutabakata varılmasının sonucunda ani düşüş yaşayan lira karşındaki dolar, bu haftaya yine yükselişle başladı.

Bulunduğumuz haftaya 5.79 lira seviyesinde başlayan dolar, saat 10.41 sıralarında 5,81 lira seviyeleri üzerinden yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Yeni haftanın ilk gününe 6,48 seviyesinde başlayan lira karşısındaki euro ise 6,49 lira seviyelerinde bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta dolar/TL, 5,79 seviyesine kadar inmişti. Dolar kuruyla beraber euro, sterlin ve gram altın da düşüş yaşamıştı.

Dolar kaç TL? 21 Ekim Pazartesi

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde düşüşe geçen dolar kaç TL oldu? Yeni haftanın ilk gününde Euro ve sterlin hangi seviyelerde bulunuyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.19’dan itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,83 lira, euro 6,51 lira, sterlin ise 7,57 lira seviyelerinde izliyor.

Merkez Bankasından faiz indirimi bekleniyor

Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin yanı sıra piyasalar, perşembe günü açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirimi kararını takip edecek.

Reuters’tan edinilen bilgilere göre; lira varlıklarında gözlemlenen değer kazancıyla birlikte TCMB’nin Para Politikası Kurulunun (PPK) yapacağı toplantıdan faiz indirimi beklentisi yeniden arttı.

Geçtiğimiz hafta Suriye’nin kuzeydoğusunda başlayan Barış Pınarı Harekâtı, liradaki volatilitenin yükseltmesiyle perşembe günü yapılacak olan PPK’nin toplantısından indirim miktarı beklentisini 50 ile 100 baz puan arasına düşürmüş; hatta indirim kararının çıkmayacağına yönelik tahminler de yer almıştı.

Analistler, Ankara’da ABD ile yapılan görüşmelerin ardından oluşan olumlu havanın toplantıya kadar sürmesi durumunda yeniden 150 ile 200 seviyeleri arasındaki baz puana kadar indirime gidilebileceğini belirtti.