Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar yükseliyor… Dolar kaç TL? Döviz kurları

Bugün dolar kaç TL? Bu haftaya yüzde 0,04 oranında düşüşle 5,71 seviyesinde başlayan dolar/TL 10 Eylül salı gününe yükseliş başladı. Dolar/TL önceki kapanışa göre yüzde 14’ten fazla değer kazanıyor.

Dün, 5,70 ile 5,76 seviyeleri arasında seyreden lira karşısındaki dolar, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 değer kazancıyla 5,7511 liradan tamamladı. Dün düşüşle başlayıp yükselişini sürdüren lira karşısındaki dolar, bugün öğle saatlerinde 5,77 lira seviyelerinde seyrediyor.

Güne yükselişle başlayan dolar/TL saat 09.50 itibarıyla 5,75 seviyelerine yükselirken öğle saatlerin 5,77 seviyesine yükseldi.

Dolar karşısındaki İngiliz sterlini ise Brexit süreciyle ilgili gelişmelerle birlikte yüzde 0,23 oranında artış göstererek 1,2372 seviyesinde dengelendi.

Dolar/TL 5,7550 seviyesinden, euro/TL 6,3600 seviyesinden 10 Eylül Salı gününe başladı.

Analistler, dolar/TL’de teknik açıdan 5,70 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu 5,7850 seviyesinin ise direnç olarak izleneceğini belirtti.

Türkiye içerisinde bugünkü gündem sakinken küresel çapta İngiltere’de işsizlik ve ABD’de JOLTS açık iş sayısının izleneceği analistler tarafından ifade edildi.

Bugün dolar kaç TL? 10 Eylül döviz kurları

Kritik haftanın ikinci gününde dolar kaç TL? euro kaç TL? Sterlin kaç TL? Bugün saat 13.37’den itibaren bugünkü döviz kurları;

Dolar 5,76 lira, euro 6,37 lira, sterlin ise 7,11 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Bu hafta kritik bir önem taşıyor

Bu hafta ve önümüzdeki hafta Merkez bankalarının alacağı kararlar; beklenen faiz indirimleri piyasalar açısından büyük önem taşıyor. Haftanın ikinci gününe yükselişle başlayan kurların yönünü tayin edecek gelişmeler yaşanacak.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in Türkiye’ye yönelik yapılabilecek yaptırımlar hakkındaki açıklamasından sonra dolar/TL 5,76 seviyelerine kadar çıktı.

Mnuchin’e gelen gazeteciden gelen Türkiye’ye yönelik yaptırım bir uygulanacak mı sorusuna karşılık olarak  “Bu konuyu gözden geçiriyoruz, kesin bir karara dair bir yorum yapamam ancak bunu inceliyoruz” yanıtını verdi.

Türkiye ile ABD Hükûmetleri arasında bir süredir Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füzeler konusunda uzun bir süredir anlaşmazlık yaşıyor.

Yurt içinde, piyasalar, iki gün sonra gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplantısından çıkan karara odaklanmış durumdayken TCMB‘den 250 ile 275 baz puan arasında faiz indirimi kararı bekleniyor.

Yorumculardan bir kısmı Merkez Bankasının faiz indirimi kararlarını olumlu olarak yorumlarken bazı çevreler, bu indirimlerin geçici fayda sağladığını, uzun sürede zararla sonuçlanacağını ifade ediyor.