Kategoriler
Gündem

Dört günde 35 bini aşkın kişiye ceza

İçişleri Bakanlığı tarafından 22 Nisan’dan 26 Nisan’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanırken bu yasağa uymayanlara ceza kesildi. Sokağa çıkma yasağı ise gece yarısı bitecek.

Bakanlık, dört gün süren yasağa ilişkin kesilen cezaların verilerini paylaştı. Son dört günde, bugün saat 20.00’ye kadar 35 bin 422 kişiye adli veya idari işlem uygulandı. Bakanlık ayrıca, 44 ilde yer alan toplam 177 yerleşim yerindeki karantina uygulamasının kaldırıldığını kaydetti.

Denetimler devam ediyor

İçişleri Bakanlığı “Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklarda, sosyal mesafe, sosyal izolasyon ile bu alanlarda maske takma zorunluluğuna yönelik denetimler, önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir.” açıklamalarında bulundu.

Kısıtlamalar sürüyor

Bakanlığın yaptığı açıklamada 65 yaş üstünün ve 20 yaş altının sokağa çıkmasının hâlâ yasak olduğunu belirterek  “Dört günü kapsayan süreç içerisinde; 31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımız sokağa çıkma kısıtlaması kararına daha önceki kısıtlama kararlarında da olduğu gibi ‘evlerinde kalarak yüksek bir oranda uyum sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Karantina uygulamaları devam ediyor

Bakanlık, bugün saat 20.00’den itibaren 51 ildeki 2 ilçenin tamamına, 1 ilçe merkezinin tamamına, 4 beldeye, 76 mahalleye, 71 köye ve 8 merkeze karantina uygulandığını kaydetti. Karantina uygulamasının sürdüğü yerleşim yerlerinin toplam sayısı 162 oldu.

Karantinanın sürdüğü yerleşim yerlerindekilerin toplam nüfusu 222 bin 291 kişiyken İçişleri Bakanlığı “…koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında,  il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığında umumi hıfzıssıhha kurullarınca yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

Maske takma zorunluluğu sürüyor

Bakanlık, toplu taşıma araçlarındaki; fırın, pazaryeri, market, süpermarket, fırın gibi mekânlarda, toplu olarak bulunulan iş yerlerinde; park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi dış mekânlarda maske takma zorunluluğunun devam ettiğini bildirdi.