Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Dört yıllık Emlak Vergi değerleri belirlendi

Emlak vergisinin temelini oluşturacak arazi metrekare birim değerleri her 4 yılda bir güncel olarak değişmektedir. Bu yılki dört yıllık emlak vergi değerleri belirlenerek muhtarlıklara asılmıştır. 2022-2025 yılları arasında geçerli olacak yeni rayiç değerler 30 Haziran’da mahalle muhtarlıklarının asılmıştır. Her ilçede Mahalle, Cadde ve Sokaklar için ayrı belirlenen metrekare birim fiyatları ev sahiplerini şaşırtmaktadır. Aynı zamanda artışların yüzde yüze aştığı da görülmektedir.

İtiraz Davaları 7 Eylül’e Kadar Açılacak

Yeniden belirlenen rayiç değerleri ve vatandaşların eğitim ile etme hakkını olduğu belirtilmiştir. Bunu belirten gayrimenkul hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz açıklama yapmıştır. Bu yılki emlak vergi artışları dava açacakları konusunda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Dava açma süresi 30 gün olduğu için 30 Temmuz’a kadar dava açılması gerekmektedir. Dava açma süresi 20 Temmuz’da adli tatilin başlaması nedeniyle kendiliğinden 1 Eylül’e ertelenmiştir. Ayrıca yasa gereği tatilin son gününe denk gelen süreleri 7 Eylül’e uzamış oldu. Bu şekilde açıklamasını sürdürerek emlak vergi değerleri ile son dava açma süresinin 7 Eylül olacağını açıklamıştır.

Dört Yıllık Emlak Vergi Değerleri Hakkında Vatandaş Dava Açabilir

Bu konu hakkında yapılan açıklamalar bu gibi kriterlerin doğru ve objektif ortaya konan olmadığı ortamlarda vatandaşların derhal vergi mahkemelerine başvurarak dava açmalarını önerdiklerini belirtmiştir. Vergi mahkemeleri nezdinde kişi başına dava açma maliyetleri bilirkişi incelemesinin yapılmaz ise 500 bin lira civarında olmaktadır. Ayrıca bu konu dava açarken elinize geçilen dair Emsal Vergi Mahkemesi kararı da mahkemenin karar verilmesinde etkili olacaktır adı altında bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda dava açma süreci hakkında detaylı bilgiye sahip olmanıza yarayacaktır.

Bu şekilde detaylı bilgi bulmak mümkün 4 yıllık emlak vergi değerleri belirlendi. Bu şekil sizler belirlenen değerlere muhtarlıkta bulabilir ve inceleyebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…