Kategoriler
Ekonomi

Döviz geriledi… Dolar kuru kapanışının altında

Lira karşısındaki döviz kurları, içinde bulunulan haftayı düşüşle kapattı. Lira karşısındaki Amerikan doları, cuma günü, önceki günün yüzde 0,58 oranında geriledi. Lira karşısındaki ABD doları, gün içerisinde 7 lira 81 kuruş ile 8 lira 2 kuruş arasında işlem gördükten sonra 7 lira 84 kuruştan işlem gördü.

Yüzde 0,85 gerileyen lira karşısındaki avro kuru 9 lira 47 kuruş ile 9 lira 73 kuruş bandında işlem gördükten sonra 9 lira 51 kuruşta bulundu. Yüzde 1,18 oranında düşen İngiliz sterlini 10 lira 32 kuruş ile 10 lira 60 kuruş bandında hareket ettikten sonra 10 lira 38 kuruşta yer aldı.

Dolar kurunun değişimi

Dolar kurunun haftalık bazdaki değişimi, yüzde 0,41 oranında ve yukarı yönde oldu. Amerikan dolarının aylık bazdaki yukarı yönlü değişimi yüzde 1,99 oranında. Lira karşısındaki ABD dolarının yıllık bazdaki değişimi yüzde 35,51 seviyesinde bulunuyor.

Lira karşısındaki euro kurunun haftalık kazancı, yüzde 0,38 oranında oldu. Avro kurunun aylık bazdaki yukarı yönlü değişimi, yüzde 4,78 oranında bulunuyor. Türk lirası karşısındaki avronun yıllık bazdaki değişimi de yukarı yönlü yüzde 47,54 seviyesinde yer alıyor.

Sterlin haftalık bazda geriledi

Birleşik Krallık’ın para birimi olan pound, lira karşısında, haftalık bazda yüzde 1,09 oranında geriledi. Lira karşısındaki İngiliz sterlininin aylık bazdaki ve yıllık bazdaki değişimleri ise yukarı yönlü olarak devam etti. Türk lirası karşısındaki sterlinin aylık bazdaki değişimi, yüzde 2,81 oranında.

Lira karşısındaki pound kurunun yıllık bazdaki değişimi ise yüzde 36 oranında bulunuyor.

Küresel piyasalardaki risk iştahı artıda

ABD’den yeni bir ek mali teşvik paketinin öneriye sunulması, Kovid-19 aşısıyla ilişkin olumlu haberler küresel piyasalardaki risk iştahını artırırken dolar endeksi zayıflıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki teşvik paketine ilişkin henüz bir anlaşmaya varılmaması, piyasalardaki risk iştahını kısmen zayıf tutuyor.

Öte yandan Brexit konusundaki belirsizliklerin yanı sıra Kovid-19 vakaları da piyasaların gündeminde bulunuyor.

Exit mobile version