Kategoriler
Ekonomi Gündem

Döviz kurları haftayı hangi seviyelerde kapattı?

Lira karşısındaki dolar, günlük bazda, yüzde 0,36 oranında değerlendi. Avro ve sterlin kurları ise yatay izledi. Türk lirası karşısındaki euro kuru, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 0,01 üstünde bulundu.

Türk lirası karşısındaki İngiliz sterlini ise yüzde 0,06 oranında yukarı yönlü hareket etti.

Döviz kurlarının günlük değişim seviyeleri

Lira karşısındaki döviz kurları, cuma günü yatay hareket etti. Türk lirası karşısındaki Amerikan dolarında ise yükseliş kaydedildi. Dolar/TL, cuma günü içerisinde, 7,52 ile 7,59 seviyesi arasında bulunduktan sonra kapanışta 7,58’te bulundu.

Avro kuru ise 9 lira 18 kuruş ile 9 lira 25 kuruş arasında yer aldıktan sonra kapanışta 9 lira 24 kuruş satış fiyatıyla değerlendirildi. Serbest piyasadaki pound kuru ise haftanın son işlem gününde, 10 lira 20 kuruş ile 10 lira 32 kuruş değerleri arasında yer aldı. Türk lirası karşısındaki İngiliz sterlini, kapanışında 10,28 seviyesinde hareket etti.

Dolar kurunda haftalık, aylık ve yıllık bazdaki değişimler

Lira karşısındaki dolar kurunun geçen hafta eksi yüzde 2,73 oranında olan haftalık bazdaki değişimi, bu haftanın son işlem gününden itibaren eksi yüzde 0,55 oranına yükseldi. Kurun aylık bazdaki değişimi ise eksi yüzde 4,59 oranında bulunuyor.

Türk lirası karşısındaki Amerikan dolarının yıllık bazdaki kazancı, yüzde 27,75 oranında yer alıyor.

Avro kurundaki değilim

Türk lirası karşısındaki euro kurunun haftalık bazdaki değilimi, eksi yüzde 1,13 oranında bulunuyor. Aylık bazda eksi yüzde 2,55 oranındaki değişim gören Türk lirası karşısındaki avro kuru, yıllık bazda ise yüzde 40,26 oranında kazançlı durumda yer alıyor.

İngiliz sterlini ne kadar?

Türk lirası karşısındaki yerini almakta olan İngiliz sterlini, haftalık bazda eksi yüzde 0,21 oranında değişim gösterdi. Aylık bazdaki değişimi eksi yüzde 2,37 oranında olan lira karşısındaki sterlininin yıllık bazdaki değişim oranı ise artı yönde, yüzde 33,17 oranında bulunuyor.

Amerikan doları karşısındaki psikolojik destek seviyesini aşağı yönlü kıran pound, Avrupa Parlamentosu’nda tartışılan Brexit sürecinin etkisi altında.