Kategoriler
Ekonomi Gündem

Döviz kurları ne kadar? Dolar kaç TL oldu?

Saat 7.53’ten itibaren Amerikan doları yüzde 0,9 oranındaki yükselişle 6 lira 81 kuruştan işlem görüyor. Önceki kapanışından yüzde 0,26 oranında yukarı çıkan avro kuru serbest piyasada 7 lira 56 kuruşta bulunuyor.

Birçok ülkede tedbirler kademeli olarak gevşetilirken piyasalarda iyimser hava yer alıyor. Aşı çalışmaları, sektörlerin faaliyetlerine yeniden başlaması, mali desteklerle birlikte küresel çaptaki iyimser hava korunuyor. Analistlere göre bu iyimser hava, Türkiye’deki hisse senetlerine de yansıyor. BIST 100 endeksi, yüzde 0,39 oranındaki artı yönlü değişimle 105 milyon 360 bin puandan işlem görüyor. Öte yandan ABD ile Çin, Hong Kong meseleleri piyasaların takibinde bulunuyor.

Meksa Yatırım “Ekonomik verilerdeki bozulma, virüs ile ilgili devam eden belirsizlik, ABD-Çin arasında artan gerginlik bu aşamada fiyatlamaya konu olmuş değil. Piyasalar olumlu haber ve beklentilere daha fazla tepki veriyor. Hatırlanacağı üzere ABD’nin Çinli 33 şirketi kara listeye eklemesi, Koronavirüs polemiği ve Hong Kong meselesi iki ülke arasındaki gerginliğin nedenleri idi. Tüm bunlara ek olarak ABD Başkanı Trump basın toplantısında ‘Bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti.’ değerlendirmelerinde bulundu.

Dolar ve avroda düşüş trendi

Uzmanlar, lira karşısındaki dolar ve avro kurlarında kısmi bir yükselişin olduğunu belirtti. Alan Yatırım, liranın gelişen ülke birimleri karşısındaki haftalık kazancının bir kısmını geri verdiğini kaydetti. Dolar kurunda, teknik açıdan, orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin devam ettiğini bildiren Alan Yatırım, avro kurunda orta vadeli düşüş trendinin sürdüğünü belirtti.

Alan Yatırım, BIST 100 endeksinde ise teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin devam ettiğini kaydetti.

Korku endeksi hangi seviyede

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 28 Mayıs’ta 30 seviyesine yaklaşarak son 2 yılın en yüksek seviyesini gören VIX volatilite endeksi, 28,59 puanda bulunuyor. Korku endeksi, önceki kapanışta 27,62 puanda bulunmuştu. Dolar endeksi ise önceki kapanışından 0,094 puan aşağısında 98,278 seviyesinde yer alıyor.