Kategoriler
Ekonomi Gündem

Döviz kurları sınırlı yükseliş yaşadı… 14 Ocak döviz kurları

Döviz kurları sınırlı yükseliş yaşadı. Dolar ve avro kurları önceki kapanışın üzerinde seyrediyor. 

Piyasalardaki iyimser havanın etkisiyle 5,90 seviyelerinden 5,86 seviyelerine kadar düşen dolar/TL paritesi önceki kapanışta 5.863 liradan işlem gördü. Lira karşısındaki dolar, bugün, en yüksek 5,8953 seviyesini gördü. Dolar kurunda 5,84 lira ile 5,86 lira destek konumunda, 5,92 lira ile 5,90 lira da direnç konumunda bulunuyor. 

Önceki kapanışta yüzde 0,17 oranındaki artışla 6.5323 liradan işlem gören avro kuru, gün içerisinde 6,5678 liraya kadar yükseldi. Euro/TL paritesinde 6,49 seviyesi ile 6,51 seviyesi destek konumunda, 6,59 seviyesi ile 6,56 seviyesi ise direnç konumunda bulunuyor.

Dolar kaç TL? 14 Ocak Salı

Dolar kaç TL? Avro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 16.43’ten itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle:

Dünden itibaren düşüşe geçen dolar 5,88 lira, avro 6,54 lira, sterlin 7,64 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların kur yorumu

Ziraat Yatırım, bugünkü notunda, “ABD ile Çin arasında yarın ilk faz ticaret anlaşmasının imzalanması beklenirken, bu sabah risk iştahı nötr. Diğer yandan, Trump yönetimin Çin için yapılan “kur manipülatörü” tanımlamasının kaldırıldığına yönelik haber akışı ise yuanı desteklese de, Gelişmekte olan para birimleri bir miktar satıcılı. Geçen haftanın ardından dün de olumlu ayrışan TL de bu sabah hafif baskı altında.” ifadelerini kullandı.

Venbey Yatırım ise “Orta doğudaki gerilimden sonra, fiyat 5.87’lerde ve Bist tarafında da gelişmeler oldukça olumlu, banka endekslerindeki volatile başta olmak üzere tüm endekslerdeki dalgalanmalar yüksek olsa da hacmin de artması fırsatları beraberinde getiriyor olabilir.” açıklamasında bulundu.

Avro kurunun yükselişi hakkında değerlendirmede bulunan ALB Forex ise “Azalan jeopolitik risklerin etkisiyle dün güne satıcılı başlayan kur, öğle saatlerinden sonra euronun küresel ölçekte güçlenmesiyle günü sınırlı değer kazançlarıyla tamamladı. Gün içinde açıklanacak Türkiye perakende satışlar verisinin oynaklığı arttırabileceği kurda, Libya gündemi ve diğer jeopolitik riskler de piyasaların dikkatinde olacak.” ifadelerini kullandı.