Kategoriler
Ekonomi Gündem

Döviz kurları yükseliyor… Destek ve direnç noktaları

Döviz kurları güne yükselişle başlayarak yukarı yönlü hareket etti. Saat 11.20’ye yaklaşırken Dolar/TL 5,80 seviyelerine yükseldi. 

Geçtiğimiz haftanın son kapanışında 5,7650 lira satış fiyatıyla işlem gören dolar kuru, güne 5,7810 liradan başladı. Dolar/TL saat 10.45 sıralarında 5,7963 seviyesinde bulundu. Lira karşısındaki euro ise cuma günkü kapanışında 6,3850 lira kapanış fiyatıyla işlem gördü.

Yeni haftanın ilk işlem gününe 6,3950 liradan başlayan euro kuru ise benzer saatlerde 6,414 lira civarında bulunuyor. Dolar kurunda teknik açıdan 5,76 lira civarlarının destek konumunda olduğunu belirten analistler 5,80 seviyesinin direnç konumu olarak takip edileceğini kaydetti.

Euro/TL’de ise saat 11.03 itibariyle 6.39 seviyelerinin birinci destek konumundayken 6.42 seviyeleri birinci direnç konumu; 6,37 lira seviyelerinin euro kurunda ikinci destek, 6,44 lira seviyeleri ise ikinci direnç durumu olarak belirlendi.

Lira karşısındaki İngiliz sterlini ise aynı saatlerde birinci destek konumu 7.60 seviyelerindeyken birinci direnç konumu 7.65 seviyelerinde; ikinci destek konumu 7,56 seviyelerindeyken ikinci direnç konumu ise 7,67 seviyelerinde bulunuyor.

Dolar kaç TL? 9 Aralık Pazartesi

Haftanın ilk işlem gününde yükselen dolar kaç TL

Euro ve sterlin kurları hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 11.27’dan itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,8029 lira, euro 6,4226 lira, sterlin 7,6425 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündem maddeleri neler?

Bu hafta küresel ve yerel piyasalar tarafından Merkez bankaların faiz indirimi kararı izlenecek. Bu hafta cari işlemler dengesi öncelikli olmak üzere yoğun bir gündem piyasalar tarafından takip edilecek.

Bu hafta ABD, Avrupa ve Türkiye Merkez bankaları, faiz indirimi kararını açıklayacak. Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi kararının ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları piyasalar tarafından takip edilecek. Fed’in faiz indirimine gitmesi piyasalar tarafından beklenmiyor.

Fed’in kararının açıklandığı günü izleyen perşembe gününde Avrupa Merkez Bankasının ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirimi kararı açıklanacak. Öte yandan yatırımcıları güvenli bir liman aramaya yönlendiren ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarına ilişkin görüşmelere dair iyimser hava devam ediyor.